Rôzne

Na sídlisku Sekčov pribudol ďalší strom: Zasadili ho manželia Mária a Michal, FOTO

V prešovskej Aleji novomanželov pribudol ďalší strom, tie tam symbolizujú spoločnú cestu životom. Tentoraz strom sadili lekárka Mária a informatik Michal.

Ilustračný obrázok k článku Na sídlisku Sekčov pribudol ďalší strom: Zasadili ho manželia Mária a Michal, FOTO
4
Galéria

V Prešove, na rohu Exnárovej a Jurkovičovej ulice, začali stromy symbolizujúce spoločnú cestu životom prešovskí novomanželia sadiť pred dvoma rokmi. A na mieste nedávno pribudol ďalší. Postarali sa o to Mária a Michal, ktorí sa tak stali šiestym párom, ktorých lipa dotvorí tento sídliskový priestor.

Sadili už aj v Krtíši

„Nás k jeho zasadeniu inšpirovala informácia o jednom z párov, ktorý tu už svoj strom má. Tí požiadali svadobných hostí, aby im namiesto kytíc darovali financie, za ktoré ho kúpili a zasadili ho v tejto aleji. Tá myšlienka nás nadchla a urobili sme rovnako,“ rozpráva Mária Jakab Vareščáková. S manželom Michalom už takto vysadili strom aj v jeho rodnom Veľkom Krtíši, teraz tak urobili v Prešove. „My sme mali svadbu už vlani, ale keďže obaja pracujeme v zahraničí, až teraz sa nám podarilo zosúladiť sadenie s pobytom na Slovensku,“ vysvetľujú.

Vo Veľkom Krtíši tak do verejnej zelene pribudla japonská čerešňa, v Prešove zasa tradičná slovenská lipa, ktorej listy majú tvar srdca – symbolu lásky.

Úžasný pocit

„Je to úžasný pocit mať svoj strom,“ zhodli sa manželia po tom, čo prihrnuli zeminu ku koreňom lipy. Teší ich to o to viac, že ten bude rásť prakticky za blokom, v ktorom Mária vyrastala. „Zelene na tomto sídlisku nie je veľa, preto je tu vítaný,“ hovorí. Mária a Michal sa po dovolenke vrátia naspäť na svoje zahraničné pracoviská, svoju budúcnosť však vidia na Slovensku: „Pár rokov zrejme pobudneme v zahraniční, no chceme sa vrátiť, zrejme to bude východ Slovenska, kde sme prežili študentské časy a kam chceme priniesť získané skúsenosti,“ dodávajú.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

V Aleji novomanželov v Prešove pribudla lipa: Postaral sa o to tento pár, FOTO
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM