Správy

Na prešovskom zastupiteľstve bolo dusno: Poslanci sa navzájom osočovali!

Viac ako tri hodiny venovali prešovskí poslanci na zasadnutí zastupiteľstva likvidácii komunálneho odpadu. Komentovali nedávne zrušenie súťaže.

Ilustračný obrázok k článku Na prešovskom zastupiteľstve bolo dusno: Poslanci sa navzájom osočovali!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Pritom na programe bola iba informatívna správa o nakladaní s odpadmi od 1. septembra. Poslanci komentovali nedávne zrušenie súťaže na dodávateľa týchto služieb na obdobie piatich rokov.

Prečítajte si tiež: Vedľa prešovskej primátorky má premiéru: Prvé slová zástupcu Ďurišina po jej boku!

Mestskí poslanci prijali uznesenie, v ktorom žiadajú primátorku mesta Andreu Turčanovú, aby predložila spôsob a podmienky vyhlásenia novej súťaže na likvidáciu komunálneho odpadu v meste na septembrové rokovanie zastupiteľstva. Súčasne ju žiadajú, aby menovala do odbornej komisie pre prípravu podkladov na novú súťaž likvidácie komunálnych odpadov poslancov mestského zastupiteľstva s právom hlasovať, ďalej do komisie pre vyhodnocovanie ponúk súťaže menovať poslancov bez práva vyhodnocovania ponuky. Pričom zastúpenie v odbornej komisii budú mať jednotlivé poslanecké kluby na návrh ich predsedov. Prešovské mestské zastupiteľstvo má tri poslanecké kluby.

Prečítajte si tiež: Nakladanie s odpadmi v Prešove? Primátorka zrušila súťaž!

Poslanci sa počas rozpravy navzájom osočovali z „korupčných záujmov a vlastných kšeftov“. Martin Lipka z poslaneckého klubu Smeru-SD, nezávislí poslanci a SNS vyzval poslancov, ak majú relevantné informácie o „kupčení“, aby ich poskytli orgánom činným v trestnom konaní.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM