Správy

Na prešovskom legendárnom kúpalisku niekto vyčíňal: Smutné konanie vandalov na Delni!

Delňa mala neželaných návštevníkov. Areál sa pripravuje na letnú sezónu a na Dobrý festival, komusi však napadlo v tomto priestore vyčíňať. Prípad vyšetruje polícia.

Ilustračný obrázok k článku Na prešovskom legendárnom kúpalisku niekto vyčíňal: Smutné konanie vandalov na Delni!
Zdroj: TASR

Počas víkendu zatiaľ neznámi vandali vnikli do areálu prírodnej vodnej nádrže Delňa v Prešove. Poškodili pritom oplotenie areálu i budovu zariadenia Rusalka, kde vykopli dvere a rozbili okná.

Okrem toho otvorili stavidlo a pustili vodu do nádrže, čím zmarili prácu ľudí, ktorí v týchto dňoch čistia dno od nánosov bahna. Spomalia tým prípravu na letnú sezónu. Hovorkyňa mesta Veronika Kmetóny Gazdová informovala, že prípad vyšetruje polícia. Správca pritom vyčísľuje spôsobené škody. Areál Delne bude odteraz pod drobnohľadom príslušníkov mestskej polície.

Primátorka Prešova Andrea Turčanová považuje za paradoxné, že areál Delne si vandali vybrali za svoj cieľ práve v čase, keď ho správca pripravuje na novú sezónu, keď prechádza dôkladným čistením a prípravou na montáž unikátnej technológie, pomocou ktorej sa v nádrži má zabezpečiť zdravotne bezchybná voda.

„V prípade, že ide o sabotáž, je to viac ako smutné, keďže v našom záujme je sprístupniť vodnú plochu po rokoch aj na kúpanie,“ zdôraznila Turčanová. Primátorka zároveň vyzýva občanov, aby si viac všímali okolie a zabránili tak podobným činom, ktoré poškodzujú majetok všetkých Prešovčanov.

Môže vás zaujímať:

Akcia, ktorú môžete zažiť len raz za rok: Program obľúbeného podujatia, v ktorom vystúpia aj Prešofske mapkare

Dobrý festival v Prešove prinesie nejednu novinku: Tešte sa na vymoženosti, aké doposiaľ neboli!

V Sklade soli na Solivare sa chystá ďalšia zaujímavá akcia: Podrobný program, na čo sa do neskorých hodín tešiť

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM