Ľubomír Hudačko Futbal

Na Prešov nestačil ani druhý nováčik v lige: Zelenobieli už vsietili dokopy osem gólov!

Vstup do novej sezóny ako z rozprávky! Tatran Prešov nedal šancu v II. futbalovej Doxxbet lige ani Dolnému Kubínu a zmietol ho z ihriska tromi gólmi. Pravda, aj tento súper je nováčik, ktorý postúpil z nižšej súťaže. No ráta sa, že zelenobieli majú na konte už osem gólov...

Ilustračný obrázok k článku Na Prešov nestačil ani druhý nováčik v lige: Zelenobieli už vsietili dokopy osem gólov!
Zdroj: Dnes24.sk

Úvod duelu pritom príliš nenasvedčoval tomu, aby sa domáci mali báť o výsledok kvôli ofenzívnej smršti favorita z Prešova. Práve naopak, tí, ktorí bránili boli hostia. Mierny tlak sa však Kubínčanom nepodarilo pretaviť vo vedúci gól a preto trestali Šarišania.

Obrana, vedená kapitánom Michalom Krajníkom ukázala skúsenosti a čo už sa aj dostalo za jej chrbát, zneškodnil bezchybný Talian. V 21. minúte si Prešov vybojoval svoj prvý roh a po jeho zahraní dorazil loptu za chrbát domáceho brankára pohotový Patrik Jacko – 1:0 pre Tatran. Domáci nepoľavili v úsilí a chceli ešte do polčasu vyrovnať. Stále im však chýbal moment prekvapenia.

Po zmene strán sa podarilo Tatranu súpera ničiť ešte výraznejšie. Víťazný gól prišiel po hodine hry, keď sa druhýkrát v sezóne presadila posila z piatej ligy – Lukáš Eliáš. Domáci začali hrať vabank, pokúšali sa oživiť hru striedaním, ale nepmohlo to. Navyše, v úplnom závere pridal poistku a prikrášlenie výsledku Ľuboš Belejík, čím potvrdil jasné víťazstvo favorita a uzavrel skóre na 3:0 pre Tatran. Ten už má na konte po dvoch dueloch osem gólov, vstup do sezóny tak má ako z rozprávky.

„Myslím, že do stavu 2:0 to z našej strany nebol nejaký oslnivý futbal. Ale vyhrali sme 3:0, všetky šance sme premenili. Útočníci riešili situácie tak, ako mali. S hrou aj s tým, že sme vyhrali som spokojný. Ako som už vravel, radšej hrať horšie a vyhrať 3:0, ako hrať dobre a 0:3 prehrať. Aj preto dúfam, že tento zápas nám psychicky pomôže,“ povedal pre oficiálnu webstránku Tatrana tréner Stanislav Varga.

DOXXbetliga – 2.kolo: MFK Dolný Kubín – 1. FC Tatran Prešov 0:3 (0:1)

Góly: 21. P. Jacko, 60. Eliaš, 90. Belejík, ŽK: 60. Čučka, 80. Sopúch, 87. Buška – 61. Eliaš, 66. Belejík, 71. Jacko, pred 412 divákmi rozhodoval Krivošík (Chládek, Hrmo)

Zostava 1. FC Tatran Prešov: Talian – Micherda, Krajník, Dzurík, Voda – P. Jacko, Poliaček, Leško (83. Benes), Ivanko-Macej (65. Hruška) – Belejík, Eliáš (70. Katona)

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM