Ľubomír Hudačko Rôzne

Na Pedagogickej a sociálnej akadémii v Prešove študuje mimoriadny talent: Petra Magdová ohúri výnimočným spevom!

Petra Magdová študujúca na prešovskej Pedagogickej a sociálnej akadémii ohúri výnimočným spevom, o svojom talente hovorí ako o dare od Boha a pritom sa neustále ešte chce zlepšovať. Pre náš portál poskytla rozhovor o tom, ktoré úspechy si váži, čo to pre ňu znamená a s kým by si chcela zaspievať.

Ilustračný obrázok k článku Na Pedagogickej a sociálnej akadémii v Prešove študuje mimoriadny talent: Petra Magdová ohúri výnimočným spevom!
Zdroj: archív Petry Magdovej

Mimoriadny spevácky talent pochádza z dediny Ovčie v okrese Prešov. Petra Magdová vás ohúri výnimočným spevom, o svojom talente hovorí ako o dare od Boha. Prečítajte si rozhovor s mladou speváčkou.

Petra, máte mimoriadny talent, váš spev je famózny. Počúvate vzhľadom k nemu len slová chvály, alebo sa objavili nebodaj aj negatívne názory?

Väčšinou počúvam na svoj spev slová chvály. Je to nádherný pocit, keď môžem ľuďom svojím spevom robiť radosť. Áno, stretla som sa aj s kritikou, ale rada ju príjimam, pretože viem, že mám ešte veľké rezervy v speve a musím na sebe ešte veľa pracovať. So závisťou som sa ešte nestretla, snažím sa byť k ľuďom úprimná a milá.

Máte spevácke talenty v rodine? Po kom ste zdelili ten svoj talent?

Je to dar od Boha, ktorý som dostala do vienka a snažím sa ho rozvíjať.

Prezraďte, aké úspechy ste už doteraz dosiahli, ktorý si ceníte najviac?

Zúčastnila som sa rôznych speváckych súťaží. Keďže spievam už odmalička, bolo ich veľa, ale spomeniem hlavne tie, ktoré pre mňa veľa znamenajú: Mini talent show, Talent roku 2011 v modernom speve, Integrácia 2011, kde som spievala pred 6000 divákmi. Veľa mi dal Hlas Československa. Zviditeľnila som sa a získala nové skusenosti. Ďalej to bola Medzinárodná súťaž Akord 2015 v Leviciach kde som získala 1. miesto, v súťaži Slavici z lavice som získala 7× prvé miesto a aj v tomto roku som zvíťazila v okresnom kole a pripravujem sa na krajské. Najväčším mojím úspechom v živote je to, že má prijali na prestížnu skolu – Voš a konzervatoř Jaroslava Ježka v Prahe, kde od septembra nastupujem.

Je niekto so slovenských interpretov, s kým by ste si chceli zaspievať, resp. dať duet?

Nerozmýšľala som nad tým, možno s Kulym zo skupiny Desmod.

Aký máte plán do budúcna, čo by ste chceli dosiahnuť a nielen v speve?

Plánom do budúcna je vyštudovať Konzervatórium, nájsť si dobrú prácu a to napríklad v divadle. Taktiež zodpovedného priateľa. Mám plány tak, ako každé dievča v mojom veku.

Akú hudbu máte najradšej, počúvate niečo aj z prešovskej hudobnej scény?

Mám rada skupiny IMT smile a Desmod.

Máte aj vlastné pesničky, prípadne CD, alebo ho chystáte? Aké by malo byť prvé CD?

Skúšala som si písať rôzne pesničky, ale zatiaľ to bolo len pre seba. CD nie, skôr by som skúsila hit, no momentálne to nie je aktuálne, pretože svoj čas som venovala príprave na skúšky na Konzervatórium a teraz má čaká maturita na Pedagogickej a sociálnej akadémii v Prešove.

Koľko koncertov mesačne odspievate? Čo pre vás spev znamená?

Spev pre mňa znamená veľa, napĺňa ma a posúva ma v živote ďalej. Cítim sa šťastná, keď môžem svojím spevom robiť ľuďom radosť. Koncertov nemám veľa, ani by som ich nestíhala. Vystupujem približne 3-krát mesačne.

Spoznávajú vás miestni v obci, alebo v Prešove? Ak áno, aký je to pre vás pocit?

Áno, spoznávajú ma hlavne v Prešove. Je to krásny pocit, ktorý má nabudí a dodá silu k zdokonaľovaniu sa v speve.

Máte u učiteľov na škole viac odpustené, vďaka vašej reprezentácii školy, alebo žiadne rozdiely medzi sebou a spolužiakmi nepociťujete?

V škole som študentka ako každá iná, to by nebolo fér voči iným spolužiakom, ak by som mala výhody. Ale svoju školu reprezentujem veľmi rada.

Čo je pri spievaní najdôležitejšie, môže sa podľa vás naučiť spievať aj človek bez hudobného sluchu?

V speve je určite veľmi dôležitý hudobný sluch, ale len ten nestačí. Spevák musí dať do piesne svoje srdce, stotožniť sa s ňou a hlavne musí zaujať publikum. Sú takí interpreti, ktorým to v speve nejde, ale vedia sa predať a pobaviť publikum. To je už však skôr šou.

Kto je váš vzor, prípadne čo je pre vás motiváciou byť stále lepším?

Vzormi sú pre mňa Beyoncé a Whitney Houston a chcela by som sa aspoň trošku priblížiť k tomu, čo ony dosiahli v speve. Snažím sa byť každým dňom lepšia a lepšia.

Chceli by ste, aby sa aj vďaka vám ľudia dozvedeli o obci Ovčie viac? Čo máte v obci to najzaujímavejšie, čo by ste predstavili turistovi?

Naša obec je malá. Žijú tu veľmi dobrí ľudia, sme ako jedna rodina. Je tu krásna príroda. Pod lesom je kostol sv. Anny, kde sa raz v roku koná púť.

Koľko hodín denne spievate, dá sa to zladiť so štúdiom/maturitou?

Ako kedy, záleží od situácie a času. Keď mám koncert, tak sa pripravujem viac. Dá sa to zladiť so školou. Mojím mottom je: všetko sa dá, keď sa chce.

Môže vás zaujímať:

Krístínka má neľahkú diagnózu, ale napriek tomu bojuje: Talent dievčatka z Prešova je neprehliadnuteľný!

Na Prešovčanku Viktóriu (17) si len tak nedovoľujte: V kickboxe je obrovský talent a zbiera jeden úspech za druhým!

Mirka z Prešova je obrovskou fanúšičkou futbalového Tatrana: Jej vášeň k obľúbenému klubu sa len tak nevidí!

foto: archív pm

Výnimočný talent v podobe Petry Magdovej študujúcej na prešovskej škole
1
Galéria
Hlas Petry Magdovej vyráža dych: Mladá speváčka nám poskytla rozhovor
3
Galéria
Zdroj: archív Petry Magdovej
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM