Marcel Mojžiš Samospráva

Na mestskom úrade došlo k zmene: Tohto muža prešovská primátorka odvolala z dôležitej funkcie!

Na prešovskej radnici sa udiala zmena. A to na dôležitom poste mestského úradu. Prešovská primátorka Andrea Turčanová totiž pristúpila k odvolaniu!

Ilustračný obrázok k článku Na mestskom úrade došlo k zmene: Tohto muža prešovská primátorka odvolala z dôležitej funkcie!
Zdroj: TASR

Prešovská primátorka Andrea Turčanová odvolala z funkcie prednostu Mestského úradu v Prešove Jozefa Smetanu s účinnosťou od 30. novembra. Dôvody odvolania neuviedla. Zatiaľ ani nevymenovala nového prednostu. Vymenovanie prednostu je plne v jej kompetencii.

Referent z tlačového odboru Milan Grejták uviedol, že Smetana ostáva naďalej pracovníkom mestského úradu. Na akom poste bude pôsobiť, nekonkretizoval. „Chod úradu je zabezpečený jeho doterajším zástupcom Eduardom Vokálom, ktorý je zároveň vedúcim odboru vnútornej správy mestského úradu. O vymenovaní nového prednostu v najbližších dňoch primátorka neuvažuje,“ informoval Grejták.

Smetana bol do funkcie prednostu úradu menovaný po vlaňajších komunálnych voľbách po nástupe Turčanovej na post primátorky. Funkciu vykonával od 18. decembra minulého roka.

Pred vymenovaním do funkcie prednostu Smetana zastával post vedúceho oddelenia manažérstva kvality a právnych služieb. Na úrade pracuje 16 rokov. Za toto obdobie pôsobil vo viacerých riadiacich funkciách ako vedúci organizačného referátu, vedúci kancelárie primátora, vedúci odboru vnútornej správy, vedúci odboru manažérstva kvality a zároveň zástupca prednostu.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM