Krimi

Na Levočskej ulici v Prešove vyčíňal zlodej: Nemilé prekvapenie ľudí v bytovke!

V bytovom dome na Levočskej ulici v Prešove podľa polície vyčíňal doposiaľ neznámy páchateľ. Tu sú ďalšie informácie.

Ilustračný obrázok k článku Na Levočskej ulici v Prešove vyčíňal zlodej: Nemilé prekvapenie ľudí v bytovke!
Zdroj: Policajný zbor SR

Od uplynulej soboty do pondelka 7. novembra podľa polície doposiaľ neznámy páchateľ neoprávnene vnikol do piatich pivníc v bytovom dome na Levočskej ulici v Prešove. „Zlodej vošiel do bytového domu, zišiel do pivničných priestorov a vylomil spoločné vchodové dvere k pivniciam. Z dvoch pivníc odcudzil uhlovú brúsku a dva cestovné kufre, z ďalších troch pivníc neodcudzil nič. Krádežou a poškodením bola majiteľom spôsobená škoda vo výške 150 eur,“ uviedla hovorkyňa KR PZ v Prešove Jana Migaľová.

Tá zároveň dodala, že vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Prešove začal trestné stíhanie pre prečin porušovanie domovej slobody. „Ak sa páchateľovi vina preukáže, hrozí mu trest odňatia slobody na jeden až päť rokov. Polícia vyzýva občanov, aby prehodnotili ochranu aj takýchto spoločných priestorov už len z toho dôvodu, že tam uskladňujú aj cenné veci,“ povedala Migaľová.

Taktiež je podľa hovorkyne potrebné vchody do obytných domov zamykať a nevpúšťať dnu neznámych ľudí. „Zlodeji sa dostanú do vchodu pod rôznymi zámienkami a potom už majú dostatok času si obhliadnuť miesto či objekt prípadných krádeží,“ zakončila Migaľová.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM