Ľubomír Hudačko Futbal

Na Kopaniciach ide o všetko. Tatran to má vo svojich rukách

Už tretiu sezónu za sebou je Tatran Prešov namočený do boja o záchranu. Neustále rošády so zostavou, ale i na trénerskej lavičke zrejme k tomuto faktu prispievajú. Boj o holé prežitie v aktuálnej sezóne má cez víkend svoje 30. pokračovanie.

Ilustračný obrázok k článku Na Kopaniciach ide o všetko. Tatran to má vo svojich rukách
Zdroj: Webnoviny.sk

Migréna z mizérie

Najmenej gólov zo všetkých účastníkov ligy vsietili práve Šarišania. Na ihriskách súperov dokonca dosiahli len päť a situácia je už vážna. Ako hosťujúci tím najbližšie smerujú na Myjavu, kde v tejto sezóne už raz prehrali. Spartak je nováčikom, no oproti svojmu súperovi nastrieľal o 19 gólov viac. Eufória z výkonov vypredáva domáci štadión, kým zelenobieli sa trápia a nevyhrávajú. Napriek tomu nie sú na úplnom chvoste tabuľky, o jeden bod je na tom horšie Trnava. Jedno je teda isté; stačí vyhrať všetky zostávajúce štyri zápasy a Corgoň liga bude na Šariši aj v ďalšej sezóne.

Nová metla zatiaľ nemetie

Nástup Jozefa Bubenka na trénerskú lavičku mal znamenať oživenie a výraznú vzpruhu. Pravdou však je, že hráči pod jeho vedením v troch zápasoch nielenže nevyhrali, ale ani nerozvlnili súperovu sieť. Tatran hľadá strelca už 5. sezónu a zatiaľ ním nie je ani obávaný kanonier Ján Novák. Jedno ale najstaršiemu futbalovému klubu na Slovensku uprieť nemožno; menej gólov pred vlastnými fanúšikmi neinkasoval nikto.

Zdecimovaný káder

Aby toho nebolo málo, okrem neefektívnosti v koncovke sa hráčom na päty lepí smola aj v iných sférach. V minulom kole nedohral vinou červenej karty špílmacher Roman Gergel, počas hry sa zranili ďalší traja hráči. S Myjavou tak nebudú zrejme môcť hrať ani Michal Krajník, Roman Augustín a Michal Poliaček. Otázne sú štarty Miloša Brezinského, ktorý si zdravotné patálie privodil pre zmenu v domácom zápase s Nitrou a tiež aj Jána Papaja. Tatran preto trénuje oslabenie už pred zápasom: „Uberá to sily, ale hrať sa takto dá. Nie je to až taký enormný rozdiel mať o hráča v poli menej. Už sú aj taktiky na to, že budeme hrať o jedného menej. Skúšame si to na tréningoch. Hlavne ale na to netreba myslieť, treba odohrať zápas v plnom počte. Lebo aj tréner na to dáva veľký dôraz, aby sme tých kariet veľa nedostávali. Zlepšuje sa to, ale musíme to ešte viac zdokonaliť,“ povedal pre klubovú webstránku pred výjazdom na Kopanice útočník Matúš Marcin. S dvomi gólmi náš najlepší strelec (o jeden viac vsietil Andrij Ševčuk, ale ten v kádri už nefiguruje).

Bilancia na výjazdoch vonku je žalostná. Len štyri nerozhodné výsledky východniarov nemôžu odsunúť na inú, než poslednú priečku. Ligu tak môže zachrániť zrejme len tímovosť a srdce.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM