Kultúra

Na koncert do Prešova pozvali vynikajúcich muzikantov: Zaznejú hity Stinga a Sade

V Prešove bude na programe atraktívne podujatie. Hudobníci si to strihnú v PKO Čierny orol, aby odohrali hity Stinga a Sade. Kedy sa na to tešiť?

Ilustračný obrázok k článku Na koncert do Prešova pozvali vynikajúcich muzikantov: Zaznejú hity Stinga a Sade
Zdroj: TASR

Netradičné aranžmány, skvelé muzikantské výkony, silná atmosféra historickej sály – to všetko môžete zažiť na koncerte svetových hitov spevákov Stinga a Sade vo štvrtok 26. januára o 19.00 v pre­šovskom PKO Čierny orol.

Benefičný koncert bude sprievodným podujatím k 770. výročiu prvej písomnej zmienky o Prešove. „Nedávny koncert v Rožňave mal veľký úspech. Dúfam, že rovnako sa to bude páčiť aj prešovskému publiku,“ uviedol Belo Hefler, manažér projektu. „Sting a Sade sú veľkí umelci, je to dobrá muzika a je v tom aj kúsok džezu. Do projektu som pozval vynikajúcich muzikantov,“ doplnil klávesista Arpi Farkaš, ktorý v minulom roku sprevádzal na európskom turné spevácku skupinu Il Divo.

„Chcel som si to zaspievať, tak som prijal pozvanie. Ak to navyše niekomu pomôže, budem rád,“ dodal Andy Belej, známy prešovský spevák a hudobník. „Bude pre mňa výzvou interpretovať skladby týchto hviezd hudobného neba a motiváciou bude aj stretnutie a spolupráca so skvelými hudobníkmi,“ uviedol ďalší Prešovčan, skvelý saxofonista Mário „Gapa“ Garbera.

Skladby Sade zaspievajú Marieta Roxerová a Karmen Pál-Baláž. Na gitary bude hrať Peter Henriczy, na kontrabas Adrián Szajkó a na bicie a perkusie Dušan Zatroch – učitelia hudby z rožňavskej umeleckej školy, koncertujúci v rôznych hudobných zoskupeniach doma i v zahraničí. Výťažok zo vstupného bude venovaný Detskému domovu na Požiarnickej ulici v Prešove.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM