Ľubomír Hudačko Kultúra

Na hudobnej scéne víri hladinu ďalšia prešovská kapela: Vysvetlenie vzniku názvu ElevenHill vás dostane!

Prešovská kapela ElevenHill je pomerne novou tvárou, hoci jej členovia už na hudobnej scéne pôsobili. Ich pieseň Room of ghosts je počinom, ktorý si vypočuli aj v Kanade. Zaujímavý je tiež príbeh názvu kapely, ktorého vysvetlenie vás dostane.

Ilustračný obrázok k článku Na hudobnej scéne víri hladinu ďalšia prešovská kapela: Vysvetlenie vzniku názvu ElevenHill vás dostane!
Zdroj: Dnes24.sk

Členovia kapely v minulosti pôsobili v rôznych iných, ale aj spoločných projektoch a majú za sebou bohaté hudobné skúsenosti. Stále ich však spájalo dlhoročné priateľstvo a vášeň k hudbe.

Autobusová linka číslo 11

Vo formácii pod názvom ElevenHill začali znovu spolu hrávať v septembri 2014. Zaujímavý názov kapely má svoj význam. Jej členovia totiž fungujú nielen ako kolegovia z kapely, ale aj ako najlepší kamaráti z jednej ulice, na jednom kopci, kde sa dá dostať autobusovou linkou číslo 11. Preto názov ElevenHill. A ako je to s ich pesničkami?

„Skladby si tvoríme sami. Texty sú jednoduché a hlavne úprimné. Je to akási spoveď z prežitých zážitkov. Ohlasy sú veľmi pozitívne a my z toho máme samozrejme obrovskú radosť. Skladbu Room of ghosts sme poslali aj do zahraničia a uchytila sa. Vypočuli si ju poslucháči v UK, Škótsku a dokonca aj v Kanade. Máme za sebou prvé vystúpenia po Slovensku a momentálne pracujeme aj v príprave koncertného programu, s ktorým vystúpime v júni na Dobrom festivale,“ uviedol bubeník kapely Radoslav Hanzel.

Prvý album čoskoro

Skladba Room of ghosts bola prvou skladbou, ktorá vznikla po tom, ako sa dali znova dokopy a práve vďaka tejto skladbe sú nominovaní v kategórii Objav roka na prestížnych RadioHeads Award 2015. Vznikla prirodzene, spontánne a až prekvapivo rýchlo. Nezačínali s ambíciami, no práve úspech, ktorý zaznamenali s touto ale aj s ostatnými skladbami ich naštartoval k tomu, aby natočili debutový videoklip.

Režírovali si ho spolu s Martinom Migašom v prešovskom štúdiu, ktorý videoklip aj natočil. Spolupracujú aj pri nahrávaní dalších skladieb, takže čoskoro sa môžme tešiť aj na ich prvý album. ElevenHill tvoria Martin Dancák (gitara), Radoslav Hanzel (bicie), Branislav Goga (basa) a Marián Ferenc (spev). Koncertnú zostavu vokálmi dopĺňajú Júlia Smolková a Diana-Dida Dunčková a Branislav Jedinák na ústnej harmonike.

Môže vás zaujímať:

Pripomeňme si piesne prešovských interpretov, ktoré sme vlani spoznali: TOP 5 zásadných noviniek hudobnej scény!

Dobrý festival 2016 hlási potvrdené mená účinkujúcich: Prvé informácie, ktoré kapely na obľúbenom podujatí vystúpia!

Východniari majú novú hudobnú pecku: Hlavné hviezdy prehovorili o parádnom klipe, ale aj zákernej chorobe

foto: ElevenHill

ElevenHIll - Room of Ghosts
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM