Ľubomír Hudačko Správy

Na Hlavnej bolo ďalšie protestné zhromaždenie: FOTO z prešovského námestia!

V Prešove sa uskutočnilo ďalšie zhromaždenie Za slušné Slovensko. Ako to vyzeralo na námestí? Protestnú akciu sme zaznamenali na fotkách...

Ilustračný obrázok k článku Na Hlavnej bolo ďalšie protestné zhromaždenie: FOTO z prešovského námestia!
19
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko

Hoci v hlavnom meste bol protest zrušený, východniari v Prešove nepoľavili. Po týždni opäť vyšli do ulíc a zišli sa na Hlavnej. Zhromaždenie Za slušné Slovensko aj tentoraz podporili známe tváre.

Opäť sa štrngalo

„Verejnosť žiada výraznú zmenu, ale k reflexii ani výraznej zmene nedošlo,“ uviedli organizátori prešovského zhromaždenia ešte pred akciou. Tá sa konala rovnako ako pred týždňom pred radnicou.

Zúčastnili sa jej opäť tisícky ľudí, pri mikrofóne sa vystriedali aj známe tváre. Repertoár Karla Kryla pripomenula speváčka Viktória Olejárová, spievali takisto kapely Hrdza a Pink Floyd Revival. Protest začal tematicky silnou nahrávkou speváka Roba Grigorova s názvom Pocta Majakovskému. Už počas nej ľudia začali štrngať kľúčmi.

Za rečníkov vystúpili napríklad novinári Arpád Soltész a Zuzana Petková. „Budeme pokračovať v Jánovej práci. Na ulici sme si vytrucovali iba kozmetickú zmenu. Neverím, že vraždu dokáže vyriešiť nový minister vnútra. Musíme vydrzať,“ povedal v príhovore Soltész. Petková zhrnula, že kým v Prešove sa ľudia opäť zišli, v Bratislave nebolo nič.

Ľudia vo veľkom skandovali

Pridal sa aj občiansky aktivita Jozef Baran. Ten mal najvýraznejší prejav, počas ktorého sa dav niekoľkokrát ozval mohutným niekoľkonásobným skandovaním s prejavmi nespokojnosti. „Žiaľ, množstvo poslancov nevidí vraždu dvoch mladých ľudí a katastrofálny stav zdravotníctva a školstva, lebo sú jeho súčasťou,“ pripomenul.

Organizátori sprostredkovali aj odkazy Róberta Bezáka a mamy zavraždenej Martiny Kušnírovej. Na záver ľudia spievali slovenskú hymnu a dav sa pokojne rozišiel. Viac už napovie naša fotogaléria.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

V Prešove bolo opäť rušno: Protestné zhromaždenie V OBRAZOCH
19
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM