Ľubomír Hudačko Kultúra

Na Dobrom festivale bude najväčšie pódium v histórii: Stavať sa ide 3 dni, hrala na ňom Metallica

Už tento víkend to na Delni vypukne. Návštevníci Dobrého festivalu v Prešove sa môžu tešiť na bohatý program, a ten nebude len hudobný. Chystá sa pestrá zmes rôznych žánrov umenia, prípravy dokonca odhaľujú aj pikošku. Viete, čo majú spoločné IMT Smile a Lúčnica s Metallicou či Iron Maiden?

Ilustračný obrázok k článku Na Dobrom festivale bude najväčšie pódium v histórii: Stavať sa ide 3 dni, hrala na ňom Metallica
Zdroj: Dnes24.sk

Keďže veľký areál prírodného kúpaliska so sebou prináša oveľa viac možností využitia, ako festivalu dovoľovali obmedzené priestory amfiteátra, organizátori sľubujú, že na tohtoročnom Dobrom festivale sa rozhodne nudiť nikto nebude.

Brány sa otvoria v piatok o 15:00

Dobrý festival už deviatykrát začína letnú festivalovú sezónu na východe krajiny. Brány sa otvoria v piatok 19.6.2015 od 15:00 a otvorené budú až do skorých ranných nedeľných hodín. Pre návštevníkov je pripravená široká ponuka hudobných žánrov na piatich tematických pódiách.

Pod jednou festivalovou strechou sa tak vystriedajú predstavitelia slovenskej ľudovej hudby, popové, metalové, či punkové kapely spolu s predstaviteľmi tanečnej scény a jazzu. To, čo sa niekomu zdá nezlučiteľné, na Dobrom festivale úspešne funguje už 9 rokov. V rodnom meste Táslerovcov sa tiež exkluzívne 20.6. predstaví aj megaúspešný projekt IMT Smile a umeleckého súboru Lúčnica – Made in Slovakia.

Pódium, kde hrali Metallica aj Iron Maiden

Podľa Mira Táslera je projekt na open air podmienky veľmi náročný. „V decembri sme vypredali 5 obrovských hál a naše vystúpenia videli desaťtisíce ľudí, stále sme však mali množstvo žiadostí o ďalšie koncerty. Je to veľmi namáhavé dať dokopy takýto veľkolepý program s tak obrovským množstvom ľudí, ktorí sa na ňom podieľajú. No podarilo sa nám dohodnúť s nekonečne zaneprázdneným Jankom Ďurovčíkom a umeleckým súborom Lúčnica. Som veľmi rád, že tento umelecký zážitok môžeme dopriať aj Prešovčanom,“ hovorí organizátor Miro Tásler.

Na Dobrom festivale sa IMT Smile s Lúčnicou predstavia na doposiaľ najväčšom pódiu v histórii festivalu, na ktorom hrala aj Metallica, či Iron Maiden. Len stavba samotného pódia bude trvať celé 3 dni, elektrické napojenie tohto pódia museli zabezpečovať elektrárne špeciálnym transformátorom, ktorý je na Slovensku len jeden a jeho odber sa pohybuje na hranici menšieho výrobného podniku. Časť svetelnej techniky prichádza až z Belgicka, keďže na Slovensku sa takéto svetlá ani nenachádzajú. Jednoducho, bude sa na čo tešiť.

Čítajte tiež:

Program Dobrého festivalu v Prešove: Preštudujte si časy vystúpení vašich obľúbených interpretov!

Dobrý festival aj s vychytávkou pre rodičov: Drobci na kúpalisku Delňa si prídu na svoje…

Na Dobrom festivale aj netradične: Šanca pokochať sa majstrovským pohárom volejbalistov Prešova!

foto: Katarína Orešanská

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM