Webnoviny - Rôzne

Na Deň matiek môže spŕchnuť, v noci hrozia prizemné mrazy

Za studeným frontom sa k nám v chladnom vzduchu rozširuje od západu výbežok vysokého tlaku vzduchu. V nedeľu bude oblačno až zamračené. Na východe Slovenska a na juhu stredného Slovenska sa spočiatku vyskytne ešte miestami slabý dážď.

Od výšky 1300 metrov aj zrážky snehové. Od západu bude postupne prevažne polooblačno a ojedinele sa vyskytnú aj prehánky.

Najvyššia denná teplota vystúpi na 13 až 18 stupňov Celzia, na severe, a miestami aj na východe, 9 až 13 stupňov Celzia. Teplota na horách vo výške 1500 m bude okolo +1.

Fúkať bude severozápadný až severný vietor rýchlosťou 5 m/s (20 km/h), na západe a východe Slovenska 5 až 10 m/s (20 až 35 km/h), a tu v nárazoch miestami okolo 15 m/s (55 km/h).

Predpoveď na noc:

V noci bude prevažne malá, na východe zväčšená oblačnosť. V nižších polohách bude ojedinele hmlisto alebo zamračené s nízkou oblačnosťou, najmä na severe. Ojedinele sa vyskytnú i slabé zrážky.

Najnižšia nočná teplota vystúpi na 8 až 3 stupne Celzia, na západnom a strednom Slovensku aj v nížinách sa vyskytne miestami slabý prízemný mráz.

Fúkať bude severný až severovýchodný vietor 2 až 7 m/s (5 až 25 km/h), v južnej polovici východného Slovenska v nárazoch miestami do 15 m/s (55 km/h). Na strednom Slovensku, a miestami aj na východe Podunajskej nížiny, slabý premenlivý vietor.

Predpoveď na pondelok

V pondelok bude na západe prevažne polooblačno, na ostatnom území – a k večeru aj na západe – pribudne oblačnosť. Vo východnej polovici Slovenska sa objavia postupne miestami, inde len ojedinele, prehánky alebo dážď, od cca 1400 m aj zrážky snehové.

Najvyššia denná teplota vystúpi na 14 až 19, na Kysuciach, Orave, v Liptove a na Spiši okolo 12 stupňov Celzia. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo +4 stupňov Celzia. Severovýchodný až východný vietor 2 až 7 m/s (5 až 25 km/h), vo východnej polovici Slovenska v nárazoch miestami okolo 12 m/s (45 km/h).

presov24/webnoviny

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM