Ľubomír Hudačko Krimi

Muž zablúdil a nevedel nájsť cestu domov: Hľadali ho policajti, hasiči aj futbalový klub!

Prešovskí policajti uskutočnili dve úspešné pátracie akcie. Najskôr hľadali deti, potom muža. Všetko našťastie dobre dopadlo.

Ilustračný obrázok k článku Muž zablúdil a nevedel nájsť cestu domov: Hľadali ho policajti, hasiči aj futbalový klub!
Zdroj: TASR

V prvom prípade policajti hľadali dvoch chlapcov vo veku 10 a 12 rokov v lesoch v oblasti Cemjata pri Prešove.

„Jeden z chlapcov mal bicykel a druhý kolobežku. Starší z chlapcov bol celý čas, kedy prebiehala pátracia akcia, v telefonickom spojení s jedným z policajtov, pričom vedel uviesť len toľko, že sú niekde hlboko v lese a vidia zopár stromov. Vďaka okamžitému nasadeniu policajtov a taktiež ich miestnej znalosti sa mladých športovcov podarilo nájsť asi pol kilometra od lesnej cesty. Chlapci boli v poriadku odovzdaní svojim rodičom,“ uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Migaľová.

Ako ďalej uviedla, druhá pátracia akcia bola vyhlásená na základe nezvestnosti muža (77) z obce Demjata, ktorú na políciu nahlásil jeho syn. Ten povedal, že otec sa vybral v popoludňajších hodinách na prechádzku, z ktorej sa už nevrátil. Do pátrania sa aktívne zapojila nielen polícia so služobným psom, prešovskí hasiči s termokamerou, ale aj obecný hasičský zbor a futbalový klub.

„Nezvestný muž bol nájdený v dobrom zdravotnom stave, krátko pred polnocou, a to asi 800 metrov od domu, v ktorom býval. Starší muž uviedol, že počas prechádzky zablúdil a už nevedel nájsť cestu domov,“ dokončila Migaľová.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM