Ľubomír Hudačko Krimi

Muž (36) v Prešove to poriadne prepískol: Vyhrážal sa zabitím mestským policajtom!

Prešovčan (36) podľa polície vonku na ulici hrubým spôsobom verbálne zaútočil na mestských policajtov a vyhrážal sa im zabitím a ublížením na zdraví!

Ilustračný obrázok k článku Muž (36) v Prešove to poriadne prepískol: Vyhrážal sa zabitím mestským policajtom!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Operačný pracovník prešovskej mestskej polície krátko pre polnocou dňa 05.10.2015 vyslal svojich kolegov na preverenie oznámenia, že malo dochádzať k rušeniu nočného pokoja hlasnou hudbou.

„Hliadka po príchode na miesto zistila, že hlasná hudba vychádza z jedného z miestnych podnikov a preto upozornili zodpovednú osobu, aby hudbu v prevádzke stíšil. Muž po upozornení mestskými policajtmi na nich vonku na ulici hrubým spôsobom verbálne zaútočil a to nadávkami a viacerými vulgarizmami. Okrem iného sa im vyhrážal zabitím a ublížením na zdraví,“ uviedla hovorkyňa KR PZ v Prešove Jana Migaľová.

Hovorkyňa dodala, že muž bol zadržaný a po vznesení obvinenia poverený príslušník na obvineného spracoval podnet na podanie návrhu na jeho vzatie do väzby z dôvodu, že bude pokračovať v trestnej činnosti a že dokoná trestný čin, o ktorý sa pokúsil. „Uvedený podnet prokurátor akceptoval. Tento muž bol v minulosti opakovane priestupkovo riešený, išlo o priestupky proti verejnému poriadku a občianskemu spolunažívaniu,“ pokračovala Migaľová.

Obvinený Prešovčan podľa nej bol už dvakrát súdne trestaný. „V máji tohto roku bol uznaný vinným zo zločinu ublíženia na zdraví v štádiu pokusu a z prečinu výtržníctva mu bol uložený podmienečný trest odňatia slobody,“ zakončila hovorkyňa. Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru Prešov – Juh vzniesol obvinenie mužovi (36) z prečinu útoku na verejného činiteľa. Momentálne je obvinený muž stíhaný na slobode.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM