Ľubomír Hudačko Kultúra

Müller exceloval, vietor sa postaral o problémy: Fotoreportáž z prvého dňa Dobrého festivalu

V Prešove sa počas Dobrého festivalu návštevníci konečne potešili aj suchému počasiu. Ešte sa počas ostatných ôsmich ročníkov ani raz nestalo, aby nezapršala ani kvapka. V piatok exceloval najmä Richard Müller. Pozrite si prvý deň v obrazoch.

Ilustračný obrázok k článku Müller exceloval, vietor sa postaral o problémy: Fotoreportáž z prvého dňa Dobrého festivalu
Foto: Jana Bujňáková / Zdroj: Dnes24.sk

Už bolo načase, aby Dobrý festival počasie nekazilo. Premiérovo nezapršala ani kvapka až počas deviateho ročníka a tak sa organizátori tešili aj slušnej návšteve.

Delňa bola iná

Delňa bolo počas podujatia tentoraz iná – vypustená. Oproti minulému roku sa stanovištia pódií opäť mierne premiestnili a hneď po vstupe do areálu na ľudí čakal Detský kútik či priestor pre Dobrých bojovníkov. V tanečnom stane návštevníci pre zmenu vedeli využiť pohybové kreácie. Okrem toho ich čakali aj rôzne atrakcie.

Zmerať si silu mohli úderom kladivom, využiť fotografovanie s tlačou snímky alebo karikatúru na počkanie. Na Delni sa tento rok rozšíril aj priestor pre fanúšikov, ktorí mohli ísť k jednému z pódií až výrazne ďalej za hlavný stage. Tam na nich čakal stan Dobrá piváreň. Zvuk sa tam nemal šancu prelínať a tak si ľudia mohli vychutnať všetko, ako si len priali.

Premiéra Richarda Müllera

Fanúšikov najprv navnadili interpreti ako Žobráci, Robo Mikla, Wild People či PUĽS. Zaujali aj Prešovčania Satin Lead alebo česká legenda Törr. V prvý deň lákalo najmä vystúpenie Richarda Müllera, ktorý sa predstavil na akcii vôbec prvýkrát a fanúšikov prekvapil aj netradičným výberom piesní ako Plesový marš, či Požičovňou tvárí, aby ich doplnil známym popevkom o zachmúrených obočiach ľudí 20. storočia. Nechýbali však pecky od Nebude to ľahké až po 2 líšky. Spevák sa s kapelou predstavil vo výbornej forme, zimomriavky vyvolalo najmä sólo pri skladbe Cigaretka na 2 ťahy.

V piatok však nie všetko vyšlo podľa predstáv. Hoci dážď tentoraz problémy nerobil, ukázal sa iný prírodný živel. „Pri riešení určitých technických problémov, ktoré nám spôsobil piatkový silný vietor chceme poďakovať za toleranciu a trpezlivosť a takisto vďaka patrí aj všetkým tým, ktorí si kúpili vstupenky, podporili tento festival a vytvorili skvelú atmosféru,“ znel odkaz po od tímu organizátorov. Zdravotný stav potom nedovolil vystúpiť kapele Walter Schnitzelson.

Na záver Chiki liki tua a Nocadeň

Napriek tomu sa ľudia bavili v dobrej nálade. Obrovský úspech mali tradične domáci Chiki liki tua, ktorí si svojským humorom získajú každého už po prvých skladbách. Ich vlaňajší album doplnil už aj tak pestrý playlist a roztancoval dav najmä pri piesni Monte carlo v šušťakoch. Tancovačky rozprúdili aj N3O Akustika. Záver dňa patril kapelám Karpina či Nocadeň. Druhá menovaná svojím ostatným albumom výrazne zabodovala, čo sa odrazilo aj na návšteve počas ich vystúpenia. Plný stan si vypýtal nejeden prídavok.

Môže vás zaujímať:

Organizátor Miro Tásler pred štartom Dobrého festivalu: Zahrať si na vlastnej akcii je špeciálna vec

Množstvo zábavy a desiatky účinkujúcich: Vychutnajte si atmosféru Dní mesta Prešov v OBRAZOCH

Obyvateľov Prešova čaká zážitok: Spanilá jazda motorkárov mestom!

foto: Jana Bujňáková

Dobrý festival 2016: Prvý deň podujatia v obrazoch
22
Galéria
Foto: Jana Bujňáková / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM