Ľubomír Hudačko Hokej

MS v hokeji: Štvrťfinále pre fanúšikov v Prešove aj na veľkoplošnej obrazovke!

Pobláznenie národa hokejom klapka 2013 ešte nemá vyvrcholenie. Priblížiť sa k nemu môžu slovenskí reprezentanti dnešným súbojom vo šťvrťfinále proti Fínsku. Fanúšikovia v niektorých mestách môžu prísť povzbudiť hráčov k veľkoplošnej obrazovke. Prešovčania majú túto možnosť na Zimnom štadióne!

Ilustračný obrázok k článku MS v hokeji: Štvrťfinále pre fanúšikov v Prešove aj na veľkoplošnej obrazovke!
Zdroj: Webnoviny.sk

ICE aréna žije hokejom aj v lete

Tí, ktorí verili fandia ďalej. A tí, ktorí pochybovali by mali začať tiež. Slovensko je hokejová krajina a žiadny iný šport nedokáže spojiť národ tak, ako práve hokej. Možno preto, že sa MS konajú každý rok. To ale nebráni oku vyroniť slzu šťastia a hrdlu rozdrapiť hlasivky na maximum. V zápase proti Fínsku, už druhom vzájomnom na prebiehajúcom šampionáte sa domáci Suomi predstavia proti Jánošikovskej družine zrejme pred vypredaným hľadiskom. Podporu Slovákom však početná enkláva fanúšikov dodá aj zo slovenských miest. V metropole Šariša je možnosť prísť povzbudiť krajanov v ICE aréne: „Od 17:30 na našom "zimáku“ bude prenos štvrťfinále Fínsko – Slovensko. Príďte všetci fandiť a urobíme Fínom saunu. Nech sa potia, veď fínska sauna je zdravá," pozval na podujatie primátor mesta Pavel Hagyiari.

Šanca hrať aj v Štokholme

Suomi ešte pred vlastnými fanúšikmi nikdy nevybojovali ani jednu medailu. Pritom MS hostili v rokoch 1997, 2003, 2012 a aj tento rok. A Slovákom sa zase často v severských krajinách podarilo dostiahnuť úspech. Proti najbližšiemu súperovi však máme negatívnu bilanciu. Zdolali sme ho naposledy v roku 2004 v Ostrave a nedali gól už takmer 170 minút. Pamätná a bolestná aj dnes je najmä prehra v súboji o bronz na olympiáde vo Vancouveri 2010. Všetko môžu zlomiť hráči už dnes, nastal ten správny čas: „S Fínmi sme už odohrali dobrý zápas. Nemáme čo stratiť. Štvrťfinále s domácim tímom si musíme poriadne užiť. Bude to pre všetkých fantastický zážitok. Hrali sme s nimi vyrovnané zápasy aj v minulosti. Dôležité je, aby nám neušiel začiatok. Ak sa nám vydarí, potom ich môžeme potrápiť. Budeme sa snažiť rovnako ako v zápase s USA,“ myslí si Rastislav Staňa.

Hostiteľská krajina odohrá na svojom ľade možno svoj posledný zápas. Záverečné boje o medaile sa totiž už budú hrať v Štokholme. Verme, že do krajiny, v ktorej sme pred 11 rokmi vybojovali zatiaľ jediný majstrovský titul pocestujeme my. Aj napriek tomu, že Fíni mali vo svojom kádri väčšinou len jedného hráča z NHL, (Korpikoski) svoju skupinu vyhrali. Prehrali len s USA. K tímu sa však pripojil talentovaný Mikael Granlund, známy svojím osobitým štýlom zakončovania. Podobný praktizuje aj náš Ján Sýkora. Ten sa napokon do kádra pre MS nedostal, ale dravých útočníkov máme aj tak dosť. Od začiatku bude opäť hrať Libor Hudáček, Martin Bartek ostane 13. útočníkom.

Chlapci s dvojkrížom na hrudi majú ešte jednu motiváciu; dať trénerovi Vůjtkovi darček k narodeninám. Snáď by sa nenahneval, ak by dostal ten istý, ako minulý rok.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM