Ľubomír Hudačko Šport Šport

Môžu si vydýchnuť: Konečne to prišlo, futsalisti Prešova sa dočkali momentu, na ktorý čakali od začiatku sezóny!

Až doposiaľ sa z tejto udalosti nemohli radovať. No už sú nepriaznivé okolnosti zažehnané a futsalisti Prešova si môžu vydýchnuť. Na tento moment čakali od začiatku sezóny a konečne to prišlo...

Ilustračný obrázok k článku Môžu si vydýchnuť: Konečne to prišlo, futsalisti Prešova sa dočkali momentu, na ktorý čakali od začiatku sezóny!
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

V stretnutí 8. kola totiž futsalisti FK Prešov nad FK Dragons Podolie zvíťazili, čo znamená ich vôbec prvú výhru na ihrisku súpera. A v zápase dali až deväť gólov.

Prešov dvakrát zachránila konštrukcia

Úvod bol vyrovnaný. V 4. minúte prišla prvá chyba domácich. Pokazenú rozohrávku potrestal Beliš a bolo 0:1. Žrde sa potom triasli na opačnej strane. Pozornú obranu Prešova sa podarilo prekonať dvakrát, hostí však v oboch prípadoch zachránila konštrukcia Chovanovej bránky. O pár minút sa však Prekop nemýlil a vyrovnal. Následne nedôslednosť obrany FK Dragons zužitkoval Adam, ktorý poslal Prešov do vedenia.

O minútu neskôr sa hosťujúci hráči dostali do prečíslenia, Mihok prihral pred brankárom osamotenému Rohalovi, ktorý zvýšil vedenie Šarišanov – 1:3. Chovanovu žrď následne opečiatkoval Zaťovič. Pred koncom prvého dejstva mali Prešovčania priamy kop, loptu do brány umiestnil Vrbovský – 1:4. Druhý polčas začal rohovým kopom, po ktorom doklepol loptu do siete Harčár na 1:5. Nesôkr Lackovič znižoval z uhla na 2:5, potom využil na šiesty zásah Šarišanov Mihok vyhorenú obranu.

Prvé tri body z ihriska súpera v sezóne

Na opačnej strane sa o odpoveď postaral hráč Jurčo a korigoval na 3:6. Gólostroj pokračoval, v 37. minúte pridal siedmy gól Prešova Rohal. Podolie znova znížilo na 4:7 a domáci sa následne usadili pred bránou Prešova. Obrana nedovolila pridať ďalší gól a tak Chovan už do konca zápasu neinkasoval. Podolie sa v záverečných minútach odhodlalo aj k hre bez brankára. Úspešnejší boli hosťujúci futsalisti, Serbin dvomi gólmi do prázdnej bránky spečatil skóre a Prešov si po výhre 9:4 odniesol prvé tri body z ihriska súpera v tejto sezóne.

António Hernandéz (tréner FK Prešov): „V tejto sezóne sme nastúpili do zápasu vonku v kompletnom zložení prvýkrát. Zverenci plnili stanovenú taktiku a súboj bol v našej réžii. Problémom v zápasoch vonku bola neúspešná koncovka. Tentoraz sme si vytvárali šance a dokázali sme ich premieňať. Aj defenzíva má za sebou skvelé stretnutie. Súperovi sme nedovoľovali dostávať sa do zakončenia. Ak mali domáci príležitosť, podržal nás Chovan, trikrát nás zachránila aj konštrukcia bránky. Nastúpil aj hráč z kategórie U19 Radovan Pončák, ktorý dostal šancu ukázať sa v extraligovom zápase. Bol nominovaný aj do reprezentácie do 19 rokov, a preto verím, že mu táto skúsenosť pomôže aj v zápasoch slovenského tímu."

FK Dragons Podolie – FK Prešov 4:9 (1:4)

  • Góly: Prekop 2, Lackovič, Jurčo – Rohaľ, Serbin po 2, Beliš, Adam, Vrbovský, Harčár, Mihok,
  • 250 divákov

Môže vás zaujímať:

Veľavravné slová trénera futbalistov Tatrana Prešov: Nečudoval by som sa, ak by najlepší hráči odišli!

V Prešovskej hokejbalovej lige sa bolo na čo dívať: HBC Stemarc nevyhral, hoci mal v poslednej tretine vedenie 3:1!

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM