Ľubomír Hudačko Rôzne

Môžu byť vzorom pre všetkých: Manželia Džurbalovci si obnovili svoje „Áno“ po 60-tich rokoch!

Svoje symbolické „áno“ si na prešovskej radnici povedali manželia Džurbalovci po úctyhodných 60 rokoch. Druhý januárový deň sa tak stal pre pani Julianu a pána Mikuláša opätovne mimoriadne slávnostným. A mnohí im môžeme naozaj v dobrom závidieť.

Ilustračný obrázok k článku Môžu byť vzorom pre všetkých: Manželia Džurbalovci si obnovili svoje „Áno“ po 60-tich rokoch!
Zdroj: Dnes24.sk

Diamantových manželov v obradnej sieni vítal sprievod svadobného pochodu. Slávnostnú chvíľu tohto dňa umocňovali láskyplné slová a verše i hudobné melódie, pri ktorých sa nejednému z hostí zaligotala slza v kútiku oka. Manželia si tak pri príhovore prešovského primátora zaspomínali na ich prvé začiatky na fašiangovej zábave v Štúrove, ale i na nasledujúce, spoločne prežité roky.

Civilný sobáš mali manželia 2. januára 1954 a o tri roky neskôr sa ich domovom stalo mesto Prešov. Pán Mikuláš, po odchode do civilu z povolania vojaka, pracoval naďalej ako zamestnanec mestských či súkromných inštitúcií a pani Juliana v administratíve. Z ich vrúcneho vzťahu sa im narodili dve dcéry Mária a Katarína a dnes im robia radosť deti ich detí – vnúčence Róbert, Marián a Katarína a pravnúčatá Adamko a Nicollete. Dodnes zdieľajú spoločné záľuby ako sú knihy a krížovky. Ich receptom na dlhé manželstvo je láska a porozumenie.

„Vo vašom krásnom vzťahu ste sa neriadili ani nepísanými pravidlami, ani múdrymi knihami, pretože vy sami ste autormi tej najkrajšej monografie – tej vašej, vlastnej knihy života. Ste ukážkou vašej generácie, ktorá so skromnosťou a pokorou prijímala a s obrovskou radosťou rozdávala to najcennejšie, čo ste mali a máte – svoje srdce,“ povedal primátor, ktorý diamantovým manželom zaželal na ich ďalšej spoločnej ceste životom hlavne veľa zdravia, šťastia a lásky, aby svoju jeseň života prežili v zdraví a láske, s akou sa na seba, aj po tých krásnych 60 rokoch spoločného života, pozerali.

Podpis manželov do Pamätnej knihy mesta Prešov spečatil ich opätovný sľub a jubilujúcim manželom, pani Juliane a pánovi Mikulášovi prajeme ešte dlhý a krásny manželský život naplnený zdravím, láskou a vzájomným porozumením.

Manželia Džurbalovci
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM