Ľubomír Hudačko Kultúra

Môžeme sa tešiť, ďalší víkend je už pred nami: Lákadlá v Prešove, ktoré vám spríjemnia voľné dni

Ani sme sa nenazdali a ďalší víkend už klope na dvere. Čo budete robiť počas blížiacich sa voľných dní? V Prešove môžete zažiť aj takéto lákadlá...

Ilustračný obrázok k článku Môžeme sa tešiť, ďalší víkend je už pred nami: Lákadlá v Prešove, ktoré vám spríjemnia voľné dni
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Dobrú, mami

8. apríla 18:30 – 20:30 v DJZ

Americká autorka Marsha Norman stvorila komorný príbeh. Ten má však v sebe až antickú osudovosť. Večerný rozhovor matky s dcérou, ktorý spočiatku vyzerá ako milé stretnutie po náročnom dni, sa zmení na dravý až zúrivý boj, keď Thelma pochopí, že jej dcéra Jessie si chce siahnuť na život. Matke zostáva len malá chvíľa, aby sa pokúsila rozhovorom dcéru donútiť zmeniť svoje rozhodnutie.

Honza Nedvěd – Návrat

8. apríla 19:00 – 21:30 v Kine Scala

Honza Nedvěd sa po takmer dvojročnej prestávke vracia na pódium. Najznámejšieho českého folkového a trampského pesničkára určite netreba predstavovať, veď jeho piesne sa učia aj deti v školách z čítaniek. Tento rok oslávi Honza 50 rokov na pódiu.

Jazzy meets 263

8. apríla 21:00 – 23:00 vo Wave Club

Renomovaný hip-hopový DJ a beatmaker známy spoluprácou so skupinou Chaozz, Trosky, Vec či Tina, s podporou 263, ponúknu exkurz ku koreňom funku.

Objavovanie Prešova

9. apríla 10:00 – 12:00 pri Mestskom informačnom centre

Objavovanie Prešova patrí už k tradičným a obľúbeným podujatiam, ktoré každý mesiac láka nielen zvedavých Prešovčanov, ale aj návštevníkov mesta a je určené všetkým vekovým kategóriám. Jeho cieľom je oboznámiť širokú verejnosť s historickými aj súčasnými zaujímavosťami mesta i jeho blízkeho okolia. Téma:Prešovské ulice včera a dnes.

Halmi fest

9. apríla 18:00 – 20:00 vo Wave Club

Priaznivci outdoorových aktivít, dobrodružných dokumentov, expedičných výprav a veľkých výziev, pripravte sa na dávku kvalitnej filmovej produkcie. Večer outdoorových filmov z dielne HalmiSpace, prvý krát v Prešove.

Moskva – Petušky

9. apríla 19:00 – 21:00 v DAD

Komédia, javisková metafora delíria našej skutočnosti a bezvýchodiskovosti života človeka. Drsne vtipná a poeticky dojímavá dramatizácia najznámejšieho diela novodobej ruskej literatúry. Ako sa Venediktovi Jerofejevovi podarilo prekročiť prah päťdesiatky? A ako sa mu podarilo vytvoriť pomerne obsiahle a k tomu ešte aj výsostne originálne dielo?

Šarišský pohár – 44. ročník

10. apríla od 10.00 v PKO

Celoslovenská súťaž v spoločenských tancoch. Program trvá od 10.00 do 21.00.

Škaredé kačiatko

10. apríla 16:00 – 17:00 v Babadle na Solivare 1462/80

Kde je skutočný domov a kde je ukrytá naozajstná krása? Odpoveď možno nájde pani Hortenzia Swanová, ktorá na ceste z dovolenky, tak trošku zablúdila. Príhody Andersenovho škaredého káčatka, sa nám pred očami liahnu v novej podobe, ale s tým istým príbehom ako ho stáročia poznáme.

Jana z Arku

10. apríla 16:00 – 18:40 v DJZ

Pod stromom víl zjavil sa anjel a potvrdil dávne proroctvo: „Z náruče stromov zahalené závojom hmly vyjde vojsko, na čele ktorého bude stáť panna. Tá panna bude odomykať brány miest, od ktorých Francúzsko stratilo kľúče, až kým neodomkne bránu Remeša a nevloží korunu do rúk kráľa.“

Polepetko

10. apríla 16:00 – 17:30 v DAD

Známa hudobná rozprávka Petra Stoličného Polepetko s textami piesní Jána Štrassera a hudbou Igora Bázlika v podaní mladšej generácie súboru DAD v réžii Vladimíra Sadílka prináša zábavu a humor vyplývajúci predovšetkým z vtipných situácií, do ktorých sa dostáva hlavný hrdina rozprávky popletko Polepetko, čo popletie všetko.

Môže vás zaujímať:

Zažite apríl v Prešove naozaj zaujímavo: TOP 10 akcií, na ktorých by ste rozhodne nemali chýbať

Pavol (32) píše parádne príbehy v šarištine: Pripovitka pre chlopoch, akú ste ešte nečítali!

Turné Katky Knechtovej s kapelou je pôsobivá šou: Počas koncertu v Prešove však uvažovala nad výmenou gitaristov!

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM