Ľubomír Hudačko Kultúra

Množstvo zábavy a desiatky účinkujúcich: Vychutnajte si atmosféru Dní mesta Prešov v OBRAZOCH

Prešovčania majú celý týždeň o zábavu postarané. Počas Dní mesta sa totiž od pondelka na pódiu vystriedali desiatky účinkujúcich od tanečníkov až po hudobné skupiny a okrem toho bolo k videniu aj množstvo atrakcií a sprievodných podujatí. Vychutnajte si atmosféru v obrazoch fotogalérie.

Ilustračný obrázok k článku Množstvo zábavy a desiatky účinkujúcich: Vychutnajte si atmosféru Dní mesta Prešov v OBRAZOCH
Zdroj: Milan Grejták

Tanečné exhibície, večer s hudobnými skupinami, varenie a ochutnávanie mačanky či tradičný Trojičný jarmok. Pestrá paleta zmesi kultúrneho vyžitia ponúkajú Dni mesta Prešov od pondelka až do neskorých sobotných večerných hodín.

Vystúpia ešte Komajota Hex či Žobráci

Doterajší priebeh obľúbeného podujatia si môžete vychutnať aj v bohatej fotogalérii na našom webe. Nasajte atmosféru a príďte sa zabaviť ešte aspoň na dva záverečné dni. V piatok vás čaká exkluzívny koncert kapely Komajota s mnohými hosťami. V každej skladbe Prešovčania budú mať aj zvuk elektrickej gitary, hoci sú známi tým, že v piesňach gitaru nepoužívajú. Vystúpi ešte aj legenda Hex a v sobotu napríklad skupina Žobráci.

Vaše ratolesti naďalej čaká detský kolotoč, trampolína či niečo sladké pod zub. Obľúbené podujatie si nenechala ujsť ani Prešovčanka Jarmila (29). „Každý rok sa chcem prejsť po centre mesta v čase tohto podujatia a určite ma niečo aj zláka kúpiť si. Zaujala ma tá ochutnávka mačanky, výrobky z prútia sa mi tiež veľmi páčia. No a cukrovú vatu, alebo ochutené pukance mi pripomínajú detstvo, takže ani tieto maškrty človek nesmie vynechať,“ smeje sa.

Freddy Mercury

Maľovanie na tvár, prezentácia účesov či návrat legendy v podobe Freddieho Mercuryho. Aj to si Prešovčania mohli vychutnať v rámci podujatia, ktoré vždy zaujme, priláka množstvo návštevníkov a pobaví zároveň. „Ja sa na Hlavnej ukážem každý deň a niekedy nie je kde zájsť. No vždy podobná príjemná akcia padne vhod. Vidieť zadarmo toľko účinkujúcich je dobrá zmena,“ rozhovoril sa Šimon (53). Ak ste štyri dni kultúry v centre mesta zmeškali, ešte máte šancu v dvoch ďalších. Trojičný jarmok pozdĺž celej Hlavnej ulice minimálne priláka vôňou aj pastvou pre oči. Viac v bohatej fotogalérii.

Dni mesta Prešov v obrazoch: Nasajte atmosféru vydareného podujatia
37
Galéria
Foto: Jana Bujňáková / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM