Krimi

Mladík (21) v Prešove zažil mrazivé momenty: Prepadnutie neďaleko železničného priecestia!

Muž (23) z Hermanoviec a žena (19) z Jarovníc boli obvinení zo zločinu lúpeže. Podľa polície v Prešove prepadli mladíka (21). Tu sú podrobnosti!

Ilustračný obrázok k článku Mladík (21) v Prešove zažil mrazivé momenty: Prepadnutie neďaleko železničného priecestia!
Zdroj: TASR

Dvadsaťtriročného muža z Hermanoviec a devätnásťročnú ženu z Jarovníc obvinil počas uplynulého víkendu prešovský vyšetrovateľ zo zločinu lúpeže.

„V piatok (13.10.2017) krátko po polnoci oslovila obvinená dvojica 21-ročného mladíka, ktorý kráčal po chodníku v blízkosti železničného priecestia na Požiarnickej ulici v Prešove. Obvinený sa ho opýtal či nemá nejaké peniaze, na čo poškodený povedal, že nemá. V tom ho obvinený chytil okolo chrbta, pričom sa mu snažil rukou vybrať z vrecka nohavíc peňaženku, v čom mu však poškodený zabránil,“ uviedol krajský policajný hovorca Daniel Džobanik.

Ten zároveň dodal, že obaja sa mladíka snažili chytiť rukami, aby im neušiel, čo sa im tiež nepodarilo. Džobanik doplnil, že poškodený v sebaobrane udrel obvineného muža päsťou do hlavy, kedy sa mu podarilo z ich zovretia vytrhnúť a ujsť až k blízkemu študentskému domovu, kde sa búchaním na dvere snažil privolať pomoc, nikto však nereagoval.

„Tu ho obvinení dobehli a znova fyzicky napadli. Muž ho chytil spredu za ramená, pričom keď k ním pribehla obvinená žena do očí mu z fľaše naliala toluén. Následne mu z vrecka nohavíc ukradli mobilný telefón a ušli. Krádežou vznikla prepadnutému mužovi škoda cca 270 eur a zranenie vyžadujúce si lekárske ošetrenie s doposiaľ presne neurčenou dobou liečenia,“ uviedol krajský policajný hovorca.

Džobanik dodal, že do dvoch hodín policajti oboch obvinených zadržali a predviedli na policajné oddelenie. Po vznesení obvinenia boli obaja umiestnení do cely policajného zaistenia a vyšetrovateľ spracoval podnet na ich vzatie do väzby.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM