Michala Halásová Kultúra

Mladá, krásna a talentovaná: Prešovčanka Jana Kovaľová (21) bodovala na Miss Dance

Prvou vicemiss štvrtého ročníka súťaže o najkrajšiu slovenskú tanečnicu MISS DANCE SR 2013 sa stala 21 – ročná Prešovčanka Jana Kovaľová. Číslo 12 tak mladej študentke Fakulty manažmentu prinieslo šťastie.

Ilustračný obrázok k článku Mladá, krásna a talentovaná: Prešovčanka Jana Kovaľová (21) bodovala na Miss Dance
Zdroj: Dnes24.sk

Janka svoj talent rozvíja v tanečnej škole Grimmy v Prešove. Tancu sa venuje od štyroch rokov a prvé skúsenosti nadobudla na tréningoch modernej gymnastiky. „Neskôr mi k srdcu prirástol show dance a latino štýl, ktorému sa venujem dodnes,“ hovorí Janka.

Fitko aj lyže

Príprava na súťaž Miss Dance nebola jednoduchá, prvá vicemiss však rada športuje, preto to pre ňu nebol žiadny problém. „Vo voľnom čase chodievam do fitka, veľmi rada lyžujem a v lete sa rada korčuľujem, takže pohyb je moja obľúbená činnosť. Okrem toho som sa poctivo pripravovala na tréningoch, predovšetkým svoj individuálny tanečný vstup. Spoločné choreografie sme spolu s dievčatami a organizačným tímom nacvičovali na sústredení."

Za všetkým sú rodičia

Janka má v podobných súťažiach dosť skúseností. Miss Dance bola pre ňu už tretia v poradí. „Prvá bola len na strednej škole a druhá Miss Zemplínska Šírava 2011, kde som zvíťazila.“ Treťou skúsenosťou bola Miss Dance, kam sa Janka prihlásila sama. „Rozhodla som sa do toho ísť, pretože rada prekonávam výzvy, získavam skúsenosti a spoznávam nových ľudí“. Ako sama tvrdí, najväčšiu zásluhu na jej tanečnej kariére majú rodičia. „Rodičia sa mi venovali od štyroch rokov, vďačím im za svoj úspech, nakoľko ma viedli k tomu aby som rozvíjala svoje nadanie, talent a radosť z tanca,“ priznala Janka.

Rivalitu necítila

Kolektív dievčat si Janka pochvaľuje. Podľa nej to bol zohratý tím. „Navzájom sme si pomáhali, no každá z nás túžila získať nejaké ocenenie. Súťaž Miss Dance mi dala množstvo nových kamarátok, skvelých dievčat, s ktorými určite ešte v budúcnosti zájdem na kávu,“ prezradila Janka. „Som veľmi šťastná, že som sa stala prvou vicemiss a verím, že to nie je posledné, čo sa mi podarilo v tanečnom svete dosiahnuť. Ďakujem rodine aj priateľovi, ktorí pri mne stáli a podporovali ma.“

Miss Dance 2013
1
Galéria
Jana Kovaľová
10
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM