Správy

Minister v Prešove o solivarských vrtoch: Je to veľký problém

Na návštevu do Prešova zavítal minister životného prostredia László Sólymos. Aké témy pri stretnutí s ním otvorila primátorka a čo na to minister?

Ilustračný obrázok k článku Minister v Prešove o solivarských vrtoch: Je to veľký problém
Zdroj: Mesto Prešov

Minister životného prostredia SR László Sólymos sa v Prešove stretol s primátorkou Andreou Turčanovou. Témou ich rozhovoru boli sanačné práce na zosuvných územiach v našom meste.

Chcú pokračovať

„V tomto roku chceme pokračovať v sanačných prácach na ulici Pod Wilec hôrkou, ktoré sme začali vlani. Vtedy sme k štátnej dotácii 100 000 eur pridali z rozpočtu mesta ďalších 150 000 eur a podarilo sa nám dokončiť prieskumné vrty a urobiť aj časť odvodňovacích vrtov. Tento rok sa uchádzame o ďalších 250 000 eur štátnej podpory, aby sme mohli na zosúvajúcom sa svahu vykonať čo najviac projektovaných prác,“ uviedla primátorka Andrea Turčanová ministra Lászlóa Sólymosa do problematiky, ktorú mesto Prešov rieši od výdatných dažďov v roku 2010.

Primátorka otvorila tiež tému 147 vrtov, ktoré zostali v katastri Solivaru po ťažbe soli a spôsobujú problémy v podobe prepadávajúceho sa terénu a vytekania soľanky na povrch.

Minister: Problém je veľký

„Situácia s podporou sanácie Wilec hôrky sa vyvíja pozitívne,“ vyslovil László Sólymos a dodal, že čoskoro bude zverejnený príslušný operačný program, z ktorého môže byť ďalšia etapa prešovského projektu podporená. „Problém solivarských vrtov je veľký. Jeho riešením je potrebné sa zaoberať. Momentálne je toto územie monitorované a skúma sa jeho pohyb, čo potrvá zhruba rok,“ povedal minister životného prostredia.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM