Správy

Minister školstva na návšteve Prešova: S primátorkou rokoval aj o velodróme

Minister školstva Peter Plavčan zavítal do Prešova. S primátorkou rokoval o potrebe rekonštrukcie velodrómu, ale i o problémoch regionálneho školstva.

Ilustračný obrázok k článku Minister školstva na návšteve Prešova: S primátorkou rokoval aj o velodróme
Zdroj: Mesto Prešov

Na prešovskej radnici rokovala primátorka Andrea Turčanová s ministrom školstva, vedy, výskumu a športu SR Petrom Plavčanom a štátnym tajomníkom rezortu Petrom Krajňákom. Všetci sa boli aj osobne pozrieť, v akom stave je v súčasnosti prešovský cyklistický areál. Informoval o tom tlačový referent mesta Milan Grejták.

Prečítajte si tiež: V jednej z najrušnejších častí Prešova prebehne obnova: Chodci sa potešia!

„Velodróm je unikát. Nielen regionálny, ale celoslovenský, preto je v našom záujme jeho obnova. Vytvorili by sme tým podmienky pre rozvoj cyklistiky u detí a mládeže a nadviazali tak na tradíciu tohto športu v Prešove,“ povedala Turčanová. Primátorka ministrovi načrtla základné potreby, ktoré tento športový štadión nevyhnutne potrebuje.

Pri obhliadke cyklistického areálu sa obaja zhodli na potrebe jeho rekonštrukcie aj vzhľadom na to, že cyklistický ovál má olympijské parametre. Ministra informovali aj o nevyhnutnej revitalizácii atletického štadióna v areáli Prešovskej univerzity. Šéf rezortu školstva sa v rozhovore s Turčanovou venoval aj konkrétnym problémom regionálneho školstva. Obaja skonštatovali potrebu motivácie a zatraktívnenia menej populárnych, ale pre spoločnosť či región potrebných študijných odborov medzi žiakmi základných škôl.

Prečítajte si tiež: Čo sa v meste dialo? Do Prešova prišiel minister obrany SR Peter Gajdoš

Podľa ministra je malý záujem o niektoré školy skôr výsledkom preferencií rodičov ako samotných žiakov. "Súhlasím s názorom, že často je lepšie byť široko známym kvalitným remeselníkom, ako s vysokou školou sedieť anonymne za pokladnicou v hypermarkete,“ povedal Plavčan.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM