Ľubomír Hudačko Rôzne

Mimoriadny úspech prešovských kaderníkov: Mária a Igor si z prestížnej súťaže priniesli dokopy tri sošky!

Prešovčania zabodovali naplno. Na najprestížnejšej a najrešpektovanejšej súťaži získali kaderníci z nášho mesta tri sošky. Mária a Igor tak dosiahli mimoriadny úspech.

Ilustračný obrázok k článku Mimoriadny úspech prešovských kaderníkov: Mária a Igor si z prestížnej súťaže priniesli dokopy tri sošky!
Zdroj: TASR

Prešovskí kaderníci zo Salónu Igor Sedlák dosiahli historický úspech. Z prestížnej súťaže v Česku si odniesli tri sošky. Na galavečere 14. ročníka Czech & Slovak Hairdressing Awards v Prahe ukázali, že východniari dokážu svojou prácou suverénne konkurovať zvučným kaderníckym menám.

Dve sošky pre Igora Sedláka

Igor Sedlák (31) sa stal víťazom v kategórii Dámsky komerčný účes Slovensko a tiež v kategórii Cena tlače Slovensko. Prešovský kaderník mal pritom až neuveriteľných šesť nominácií – najviac spomedzi všetkých účastníkov. Nominovaný bol aj v kategórii pánsky komerčný účes, kde sa ocitol ako jediný Slovák medzi pražskými kaderníkmi. V kategórii Cena tlače patrili Igorovi až dve nominácie a nomináciu mal aj v najdôležitejšej kategórii Kaderník roka.

Mimoriadne úspešne mu sekundovala aj Mária Karabinošová (20) z jeho salónu. Tá sa stala víťazkou v kategórii Objav roka v Česku a na Slovensku, kde bola jedinou nominovanou Slovenkou. Zároveň bola nominovaná aj v kategórii Cena verejnosti Slovensko. V rámci Slovenska je to historický úspech v počte získaných sošiek a nominácií, čo sa týka východného Slovenska, tak je to historický okamžik pre kadernícky svet. Ocenenia oboch kaderníkov sú v kaderníckej brandži mimoriadnym úspechom.

Aby otvoril salón, zarábal vo Veľkej Británii

V silnej konkurencii tejto súťaže je totiž úspechom nielen zvíťaziť, ale vôbec dostať sa medzi nominovaných. Igor sa už súťaže zúčastnil – v roku 2013, kedy získal nomináciu na dámsky komerčný účes za Slovensko a nomináciu na najprestížnejšiu kategóriu kaderníka roka. V tomto roku bolo v súťaži nominovaných spolu 38 českých a slovenských kaderníkov, pričom ceny sa udeľovali v 13-tich kategóriách. Okrem toho bola udelená hlavná cena Kaderník roka, ktorú si odniesla Misha Čadková z Prahy.

Igor Sedlák mal k otvoreniu salónu poriadne tŕnistú. Aby si ho mohol otvoriť, musel si peniaze na to zarobiť vo Veľkej Británii. Po vystriedaní viacerých priestorov a mnohých spolupracovníkov je dnes hrdý aj na mladú Majku Karabinošovú, ktorá v salóne pracuje necelý rok, od júla 2015. Je prísny a náročný na seba i na svojich pracovníkov. Igorovým snom je otvoriť akadémiu vzdelávania mladých kaderníkov. V blízkej budúcnosti plánuje otvoriť druhú prevádzku. "Naším cieľom je posunúť kvalitu kaderníckej práce neustálym vzdelávaním kaderníkov a tým dopriať zákazníkovi službu šitú na mieru,“ približuje svoje zásady Sedlák.

Súťaž Czech & Slovak Hairdressing Awards vyhlasuje najlepších českých a slovenských kaderníkov, koná sa každé dva roky a hodnotí kadernícku prácu spätne. Súťaž Kaderník roka vznikla v roku 1985 vo Veľkej Británii. V súčasnosti sa koná vo viacerých krajinách a Slovensko a Česko majú súťaž spoločnú.

Môže vás zaujímať:

Michal (34) z Prešova sa venuje pozoruhodnej aktivite: Pátra po rodokmeňoch ľudí a zažil už aj neskutočné príbehy!

Parádny úspech prešovských študentov: Damián a Róbert si zaslúžia klobúk dole!

Mirka z Prešova je obrovskou fanúšičkou futbalového Tatrana: Jej vášeň k obľúbenému klubu sa len tak nevidí!

foto: ilustračné

Kaderníci z Prešova na prestížnej súťaži: Odniesli si hneď tri sošky!
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM