Webnoviny - Rôzne

Mestské trhovisko v centre Prešova otvoria v sobotu

Trhovisko na Weberovej ulici v centre Prešova ožije po prvýkrát v tejto sezóne v sobotu 16. apríla. Prešovčania si tu môžu prísť nakúpiť čerstvú zeleninu a ovocie už od piatej hodiny ráno.

Foto: SITA/Kvetoslava Mudríková PREŠOV 15. apríla (WEBNOVINY) – Už od soboty 16. apríla si budú môcť Prešovčania nakúpiť čerstvé ovocie a zeleninu aj na mestskom trhovisku v centre Prešova na Weberovej ulici. Ide o dočasné trhovisko, ktoré funguje spravidla od obdobia pred Veľkou nocou do predvianočných dní.

Osud tohto trhoviska bol za posledné roky dosť dramatický, trhovisko sa dvakrát sťahovalo. Pred tromi rokmi sa zo dňa na deň presťahovalo k hádzanárskej hale na Baštovu ulicu, lebo pozemok na Weberovej ulici mesto predalo spoločnosti Multi Development, ktorá tu mala smelé investičné zámery. Pre krízu sa výstavba obchodného centra na neurčito zastavila a tak sa mesto dohodlo s novým majiteľom nehnuteľnosti o prenájme časti pozemku za symbolické jedno euro. Radnica tak po roku presťahovala trhovisko späť na pôvodné miesto. Bude tu fungovať aj v tejto sezóne.

Ako uviedla pre agentúru SITA hovorkyňa prešovskej radnice Veronika Gazdová, tržnica bude otvorená v pracovné dni od 6:00 do 15:00, v sobotu o hodinu skôr. K dispozícii je 70 predajných stolov. Návštevníci tu nájdu hlavne drobných domácich predajcov s čerstvou zeleninou a ovocím. Tiež pestovateľov stromčekov a drobných výrobcov tovaru z dreva a prútia. Počas víkendu tu prichádzajú aj predajcovia z južných regiónov Slovenska.

Správcom trhoviska sú Technické služby mesta Prešov a.s., ktoré prevádzkujú na území mesta aj trhoviská v lokalite Centrum a Šváby s celoročným pôsobením. Na Šváboch však o predaj v zime nie je veľký záujem.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM