Ľubomír Hudačko Krimi

Mestská polícia v Prešove v roku 2012 úradovala: Na pokutách vybrala takmer 50 tisíc eur

Ako je to s kriminalitou v meste Prešov? Zisťovali sme pre vás konkrétne čísla, ktoré nám poskytla Mestská polícia. Niektoré vyrážajú dych!

Ilustračný obrázok k článku Mestská polícia v Prešove v roku 2012 úradovala: Na pokutách vybrala takmer 50 tisíc eur
Zdroj: Webnoviny.sk

Alkohol nevymiera

Jednou z priorít mestskej polície bolo pôsobenie pri ochrane pred zneužívaním alkoholických nápojov. Najväčší dôraz bol smerovaný na kontroly zamerané na odhalenie konzumácie alkoholických nápojov mladistvými a maloletými osobami, podávanie alkoholických nápojov mladistvým a maloletým osobám. V tejto činnosti Mestská polícia úzko spolupracovala s Mestským úradom v Prešove a Úradom práce, sociálnych vecí a rodiny v Prešove.

V roku 2012 zistili príslušníci 401 prípadov požívania alkoholu na verejnosti. Na mieste uložili 54 blokových pokút. S problematikou požívania alkoholu na verejných priestranstvách boli spojené aj kontroly zamerané na oblasť verejného poriadku, hygieny a čistoty kritických a rizikových miest mesta, kde dochádza ku požívaniu alkoholu na verejnosti, najmä:

  • pri večierkach,
  • v okolí obchodných centier,
  • v okolí zábavných podnikov a barov,
  • na Kmeťovom stromoradí,
  • v mestských parkoch,
  • na námestiach,
  • na nábreží rieky Torysy

Oproti vlaňajšku pokles priestupkov

Mestská polícia evidovala celkom 9 neopodstatnených sťažností na príslušníkov obecnej polície. Vykonať museli presne 11 776 zákrokov, len v jednom prípade použili aj zbrane. Donucovacích prostriedkov použili hneď 2178. prípadoch. Dobrá správa je, že klesol počet priestupkov. „Celkovo bolo zaznamenaných 8 274 priestupkov, čo je pokles oproti predošlému roku až o 1007. Prostred­níctvom nich sa vyzbieralo presne 49 710 eur,“ uviedol zástupca náčelníka Mestskej polície Imrich Olejník.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM