Ľubomír Hudačko Rôzne

Mestská polícia v Prešove s novinkou: Vlastní defibrilátor, čo zvýši šancu na oživenie po zlyhaní srdca!

Príslušníkom Mestskej polície v Prešove bol odovzdaný prvý automatický externý defibrilátor – AED. Tento prístroj v rámci poskytovania prvej pomoci podstatne zvyšuje šancu na oživenie človeka s náhlym zlyhaním srdca.

Ilustračný obrázok k článku Mestská polícia v Prešove s novinkou: Vlastní defibrilátor, čo zvýši šancu na oživenie po zlyhaní srdca!
Zdroj: Dnes24.sk

Takéto zariadenie sa odporúča umiestniť na miestach, kde sa predpokladá záchrana jedného ľudského života raz za dva roky. Súčasťou odovzdania prístroja bolo aj odborné vyškolenie a nácvik zručností príslušníkov pre jeho použitie.

Príslušníci Mestskej polície v Prešove vykonali počas výkonu svojej služby akútnu resuscitáciu v roku 2013 v troch prípadoch a v roku 2014 v dvoch prípadoch.

Automatický externý defibrilátor – AED bude umiestnený v služobnom vozidle Mestskej polície a bude k dispozícii 24 hodín. Vozidlo vybavené automatickým externým defibrilátorom – AED bude označené medzinárodnou značkou (viď príloha) a rovnako bude označené pracovisko Mestskej polície v Prešove na ulici Jarkovej.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM