Ľubomír Hudačko Krimi

Mestskí policajti v akcii: Za rok odchytili až 213 túlavých psov, zasahovali aj kvôli ježkovi

Vlani sa v Prešove priestupky opäť rodili ako huby po daždi. Mestská polícia mala prácu okrem nespratníkov aj s tulákmi z ríše zvierat. Kvôli naplnenej kapacite ich však miestami už nebolo kam umiestniť. Starosti strážcom poriadku narobil aj ježko.

Ilustračný obrázok k článku Mestskí policajti v akcii: Za rok odchytili až 213 túlavých psov, zasahovali aj kvôli ježkovi
Foto: Ondrej Petričko / Zdroj: Dnes24.sk

Občania aktívne hlásili priestupky

Proti verejnému poriadku bolo spáchaných 117 priestupkov, pri ktorých výška pokút v blokovom konaní dosiahla 880 eur. Pre porušenie VZN mesta bolo riešených 485 priestupkov, kde sa výška pokút vyšplhala na 5 145 eur. Prostredníctvom operačného strediska bolo občanmi oznámených 2275 priestupkov.

V metropole Šariša sa zatúlal i ježko

„V súlade s plnením stanovených úloh na úseku verejného poriadku vykonávajú odborne vyškolení príslušníci Mestskej polície v Prešove odchyt túlavých zvierat. Táto činnosť bola aj počas roku 2012 zabezpečená nepretržite počas 24 hodín,“ dozvedeli sme sa od strážcov poriadku. Umiestňovanie odchytených túlavých zvierat je realizované v súlade so Zmluvou o výkone vybraných veterinárnych činností a služieb veterinárnej karantény a asanácie do karanténnej stanice veterinárnej nemocnice.

Vlani bolo odchytených spolu 268 túlavých zvierat, kým rok predtým 243. Z uvedeného počtu bolo odchytených 213 psov, 54 mačiek a 1 iné zviera – jež. V súvislosti s vykonávaním tejto činnosti bolo zabezpečené odvezenie 1 kadáveru do Veterinárnej nemocnice Dúbrava na likvidáciu. V súvislosti s odchytom túlavých zvierat na území mesta Prešov je potrebné akútne vyriešiť absenciu útulku pre túlavé zvieratá, teda najmä pre psov a mačky. Viackrát v priebehu roka došlo k situácii, že karanténna stanica bola kapacitne naplnená, čo malo za následok dočasné pozastavenie vykonávania odchytu.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM