Ľubomír Hudačko Správy

Mestská polícia je stále v strehu: Nové info o spozorovanom medveďovi

Prešovčania sa opäť musia mať na pozore, v okolí Bardejovskej ulice totiž bol spozorovaný medveď. Mestská polícia je preto naďalej v strehu a my sme zisťovali, či ho ľudia opäť videli pohybovať sa po okolí.

Ilustračný obrázok k článku Mestská polícia je stále v strehu: Nové info o spozorovanom medveďovi
Zdroj: TASR

Najnovšie info o medveďovi hovoria o tom, že Prešovčania ho v uplynulých dňoch už nespozorovali.

Polícia situácie naďalej monitoruje

„Od stredy 25.3. medveď v Prešove spozorovaný nebol, respektíve, nikto podobnú skúsenosť prešovskej mestskej polícii neoznámil. Napriek tomu mestskí policajti situáciu naďalej monitorujú,“ uviedol pre náš portál tlačový referent mesta Milan Grejták.

Ako dodal, policajti pripomínajú potrebu zvýšenej opatrnosti pri pohybe v lokalite, kde sa medveď vyskytol. „Týka sa to teda v oblasti čerpacej stanice na Bardejovskej ulici, v okolí Dopravného podniku mesta Prešov a v priestore smerom ku Surdoku,“ uzavrel Grejták.

Ak ho uvidíte, volajte 159

V tomto prípade zrejme ide o mladého medveďa, hľadajúceho si teritórium a je možné, že týmto priestorom iba prechádzal. Môže však byť tiež stále schovaný v krovinách blízko ciest a chodníkov, preto je zvýšená opatrnosť nevyhnutná. „V prípade, že medveďa občania znova spozorujú, nech obratom kontaktujú mestskú políciu na čísle 159, prípadne Policajný zbor Slovenskej republiky, aby sme mohli prijať adekvátne opatrenia,“ uviedol k téme Imrich Olejník, zástupca náčelníka prešovskej mestskej polície.

Medveď, presnejšie medvedica úradovala v Prešove aj vlani v auguste. Vtedy sa usadila v okolí Športovej ulice a vzhľadom na to, že sa pohybovala v blízkosti rodinných domov, že bola podvyživená a v zlom kondičnom stave, ochranári udelili súhlas na jej utratenie.

Čítajte tiež:

Prešovčania, pozor na ďalšiu šelmu: V okolí mesta sa pohybuje medveď!

Na námestí videl medveďa, nechceli veriť, že sú v Egypte: Kuriózne hlásenie na prešovskú políciu!

Už ste videli kŕmenie netopierov? Unikátne VIDEO zo Štátnej ochrany prírody v Prešove!

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM