Michal Kočiš Rôzne

Mesto sa pýši storočnými obyvateľkami

V Prešove v súčasnosti žije 10 občanov, ktorí už oslávili sté narodeniny. V tomto roku by mali stovku dosiahnuť ďalšie dve babičky.

Hovorkyňa radnice Iveta Adamová informovala TASR, že ako posledná k nim hneď na začiatku tohto roka pribudla Margita Mareková, ktorá oslávila toto významné životné jubileum 2. januára.

„Zaujímavosťou je, že v tomto výnimočnom "klube“ sú len samé dámy. Pani Mareková je vitálna, ešte stále pomerne samostatná žena, ktorá býva posledné roky u svojej dcéry v byte na Sabinovskej ulici. Teší sa štyrom deťom, desiatim vnúčatám, dvanástim pravnúčatám a prvému prapravnúčaťu," doplnila Adamová.

Dcéra oslávenkyne Matilda Vaňová o svojej matke prezradila, že je stále vitálna, treba jej síce pomáhať pri hygiene, ale stále sa sama prejde po byte, občas si niečo prečíta a pozrie televíziu. Hovorkyňa dodala, že jubilantku v stredu (5.1.) doma navštívil aj primátor mesta Pavel Hagyari, ktorý jej okrem kytice odovzdal aj finančný dar.

Z aktuálnych záznamov matriky vyplýva, že v roku 2011 by mali osláviť sté narodeniny ešte dve Prešovčanky. Zatiaľ najstaršou občiankou mesta je Gizela Duždová, ktorá v minulom roku oslávila 102. narodeniny.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM