Správy

Mesto investovalo financie do malých, ale dôležitých úprav: Pozrite, čo všetko máme v Prešove vynovené

Prešovská radnica ešte pred zimou stihla zrealizovať menšie investičné akcie, na ktoré občania čakali roky a patrili k prioritám jednotlivých mestských častí. Po novom máme v meste vynovené štyri objekty. Pozrite si, o ktoré z nich ide.

Ilustračný obrázok k článku Mesto investovalo financie do malých, ale dôležitých úprav: Pozrite, čo všetko máme v Prešove vynovené
Zdroj: Dnes24.sk

V týchto dňoch stavbári odovzdali do užívania zrekonštruovanú strechu na budove ABC – centra voľného času, opravené kratšie úseky komunikácií a vnútroblok.

Do štyroch projektov 53 000 eur

Mesto do štyroch projektov investovalo celkom okolo 53 000 eur. Informácie uviedol tlačový referent mesta Milan Grejták. Na budove ABC – centra voľného času vymenili starú zatekajúcu strechu. Prešovská radnica investovala do opravy takmer 36 000 eur. Stavbári strechu opravili za deväť týždňov a odovzdali ju do užívania skôr, ako bolo zakotvené v zmluve. Grejták uviedol, že zatekaním strechy trpela celá budova postavená pred 50 rokmi.

Havarijný stav strechy si preto vyžiadal jej celkovú rekonštrukciu krovu. Strecha dostala aj nové latovanie s ošetrením proti hmyzu napadajúceho drevo. Okrem novej strechy má budova tiež vymenené zvody dažďovej vody a nový rozvod bleskozvodu. Iba niečo cez 2 000 eur stačilo investovať do vytvorenia bezpečného výjazdu z parkoviska na Prostějovskej ulici na Sídlisku III. Krátky, len tri metre dlhý a štyri a pol metra široký úsek vybudovanej cesty znamená spoľahlivý výjazd z malého parkoviska.

Upravený vnútroblok a bezbariérový chodník

Doteraz si tu vodiči skracovali cestu po provizórnych dlaždiciach, konečne sa z parkoviska môžu dostať na cestu po kvalitnom asfaltovom povrchu. Úpravou vnútrobloku na Čapajevovej ulici mesto odstránilo ďalší z dlhodobo neriešených problémov. Išlo o kaluže, ktoré komplikovali život tak obyvateľom okolitých bytoviek, ako aj zásobovačom, ktorí tu vozia tovar do predajní. Odvodnenie priestoru stálo 12 000 eur. Stavbári tu vybudovali kanál, položili nový asfaltový koberec a preložili obrubníky.

Dodávateľ túto investíciu zrealizoval v priebehu jedného mesiaca. V Prešove pribudol tiež chodník s bezbariérovou úpravou na Ulici Obrancov mieru s napojením na priechod pre chodcov pretínajúci Kollárovu ulicu. Napojenie je zo zámkovej dlažby, pre zrakovo postihnutých, ktorí majú na tejto ulici svoje centrum, sú vybudované navádzacie pásy. Celá investícia stála vyše 3 000 eur.

Môže vás zaujímať:

Pohodová atmosféra v uliciach Prešova: V centre mesta sa rozbehli Vianočné trhy, pozrite FOTO z otvorenia

Zistili sme 30 najčastejších krstných mien v Prešove: Nájdete medzi nimi aj to svoje?

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM