Samospráva

Mesto chystá rozšírenie kamerového systému: Počet kamier v Prešove stúpne na 44

Prešovská radnica rozšíri v tomto roku svoj kamerový systém o 4 nové kamery. Tým sa ich počet na území mesta celkovo zvýši na 44.

Ilustračný obrázok k článku Mesto chystá rozšírenie kamerového systému: Počet kamier v Prešove stúpne na 44
Zdroj: Dnes24.sk

Prešovská samospráva získala prostredníctvom projektu zameraného na prevenciu bezpečnosti a zníženie kriminality dotáciu vo výške 10 000 eur z Rady vlády SR. Mesto tieto financie vrátane vlastného príspevku využije nielen na zakúpenie nových kamier, ale aj obnovu časti súčasného technického monitorovacieho zariadenia. Informoval o tom tlačový referent mesta Milan Grejták.

„Po nainštalovaní nových kamier sa záber monitorovacieho systému mestskej polície zameria na lokalitu pri Sklade soli v časti Solivar, ďalej na priestor podchodu medzi autobusovou a železničnou stanicou na Masarykovej ulici a na Levočskej ulici sa plánuje s osadením dvoch kamier – otočnej i stacionárnej,“ uviedol Imrich Olejník, zástupca náčelníka Mestskej polície v Prešove.

V súčasnosti má Mestská polícia v Prešove 40 kamier. Olejník uviedol, že dôkazom efektivity vynaložených prostriedkov je klesajúci počet protiprávnych konaní.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM