Správy

Mesto chce rozšíriť počet denných stacionárov pre seniorov

V Prešove by sa mal rozšíriť počet denných stacionárov v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta zo súčasných troch na päť. Tu sú podrobnosti.

Ilustračný obrázok k článku Mesto chce rozšíriť počet denných stacionárov pre seniorov
Zdroj: TASR

Aktuálne môžu prešovskí seniori využívať túto sociálnu službu v zariadeniach na Veselej, Zemplínskej a Sabinovskej ulici. Nové by mali pribudnúť na Sídlisku III a v mestskej časti Nižná Šebastová.

Kapacita služieb, ktoré poskytujú denné stacionáre, by sa tým rozšírila zo súčasných 60 miest na 90. O rozšírení sociálnych služieb rokovali členovia mestskej rady, ktorí túto myšlienku podporili. O konečnom schválení návrhu rozhodnú prešovskí mestskí poslanci na najbližšom rokovaní mestského zastupiteľstva 28. júna.

„Mestská rada prijala uznesenie k návrhu na zriadenie nových sociálnych služieb, ktoré sa týkajú zriadenia denných stacionárov na Sídlisku III na Námestí Kráľovnej pokoja a na Slánskej ulici v Nižnej Šebastovej. Tieto denné stacionáre budú zriadené pri existujúcich denných centrách. Denný stacionár na Námestí Kráľovnej pokoja bude s kapacitou 12 miest a Denný stacionár na Slánskej s kapacitou 18 miest,“ povedala prednostka mestského úradu Marta Dolhá.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM