Ľubomír Hudačko Kultúra

Maťo Ďurinda (51) z legendárnej Tublatanky: Bratislava môže Prešovu závidieť!

Famózne predstavenie v PKO predviedla legendárna kapela Tublatanka. Oslávila tak 30. výročie pompézne, ako sa patrí, na pódiu dokonca privítala aj sláčikové kvarteto. Vypredaná sála získala merchandise rovno z pódia, pár iskier z ohňostroja na vlastnú kožu, ale hlavne dokonalý rockový zážitok.

Ilustračný obrázok k článku Maťo Ďurinda (51) z legendárnej Tublatanky: Bratislava môže Prešovu závidieť!
Zdroj: Dnes24.sk

Fanúšikovia si hlavných protagonistov doslova vypýtali na pódium skôr, ako zrejme oni sami plánovali. Spustili od úvodu poriadne ostrú dávku rocku a hoci boli len traja, stačili vyrobiť luxusne silný zážitok.

Ostatní môžu závidieť

Chalani z kapely si okrem rande s mestom Prešov prečítali zo Šlabikára a nezabudli ani na ďalšie zásadné pesničky, ktoré formovali poslucháčov už v 80. rokoch. Pod pódiom nechýbali ani skôr narodení, ktorí sa nemohli nabažiť fantastickej atmosféry a ukázali mladým, ako prežívajú koncerty oni. V skvelej forme sa však prezentovali najmä hudobníci, ktorým stačilo aj malé pódium v PKO. Miestami si ho však prenechali len po jednom, keď brilantné sólo predviedol basgitarista Juraj Topor a následne aj bubeník Peter Schlosser.

„Bratislava a zvyšok Slovenska môžu Prešovu závidieť, koľko skvelých a talentovaných kapiel tu máte,“ vyjadril sa líder Maťo Ďurinda (51) na začiatku šou. Nielen po tomto výroku si získal srdcia prítomných opäť tak, ako 30 rokov predtým. Doplnil ho aj Juraj Topor: „Po troch rokoch sme opäť pri najlepšom publiku, máme k Prešovu špeciálny vzťah. Ja osobne som tu polroka bo na vojenčine a tak spomínam so značnou nostalgiou,“ povedal.

Pravda víťazí so sláčikmi

Aby sa predsa len necítili úplne osamotene, prizvali si v polovici vystúpenia k sebe aj sláčikové kvarteto. Skladba Pravda víťazí v ich podaní napriek enormnému teplu spôsobila dokonalý chlad zo zimomraviek! Adventure Strings predviedli ešte silné tóny pri Matke či Nekonečnej piesni. Poctu si za účinkovanie v kapele v rokoch minulých zaslúžil aj Dodo Dubán, ktorému venovala Tublatanka špeciálnu pieseň venovanú iba jemu.

V závere už zneli aj osvedčené hity Láska, drž ma nad hladinou a chalani to opäť raz skúšali aj cez vesmír. Maťo Ďurinda predviedol aj svoju typickú šou s ohňostrojom, iskier si užili aj diváci na svojom tele. Keď sa rozdali posledné darčeky priamo z pódia v podobe CD či tričiek a publikum už druhýkrát kapelu naspäť na pódium nevrátilo, takmer trojhodinová šou bola na konci. Tublatanka tak opäť potvrdila, že 30 rokov na scéne kapele len prospeli a rande so svojím mestom, tentoraz Prešovom, bolo právom hodné frenetického potlesku aj dlho po doznení posledného tónu.

Foto: Jana Bujňáková

Tublatanka
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM