Správy

Materská škôlka v Prešove by sa mohla dočkať opravy: Radnica chce získať financie na komplexnú rekonštrukciu!

V Prešove by mohlo dôjsť ku komplexnej rekonštrukcii materskej škôlky. Radnica totiž na to chce získa financie. Celkové oprávnené náklady na rekonštrukciu sú vypočítané na 940 000 eur.

Ilustračný obrázok k článku Materská škôlka v Prešove by sa mohla dočkať opravy: Radnica chce získať financie na komplexnú rekonštrukciu!
Zdroj: Mesto Prešov

Mesto Prešov vyriešilo v minulých dňoch rozpadávajúce sa sklenené moduly na schodisku v jednom z pavilónov Materskej školy na Bernolákovej ulici.

Havarijný stav tu spôsobila kopilitová stena, ktorú nahradilo veľké plastové okno a domurovaná stena. Opravu za 12 500 eur hradilo mesto z vlastných zdrojov. Radnica však chce získať financie na komplexnú rekonštrukciu tohto predškolského zariadenia. Ako informovala hovorkyňa mesta Veronika Kmetóny Gazdová, už podali projekt a Slovenskú inovačnú a energetickú agentúru žiadajú o dotáciu vo výške takmer 900 000 eur. Celkové oprávnené náklady na rekonštrukciu sú vypočítané na 940 000 eur. Rozdiel znamená spolufinancovanie zo strany mesta.

„Cieľom projektu je celkové zníženie energetickej náročnosti tejto budovy, ktorá je v súčasnosti v pôvodnom stave. V rámci prác by išlo o zateplenie obvodového plášťa, strechy a otvorových konštrukcií. V rámci rekonštrukcie by mal byť vyriešený aj bezbariérový vstup. Rovnako sa ráta s modernizáciou osvetlenia, rekonštrukciou ústredného vykurovania a riešením teplej úžitkovej vody,“ informovala hovorkyňa. Materská škola na Bernolákovej ulici sa nachádza na najväčšom prešovskom sídlisku Sekčov. V tomto školskom roku ju navštevuje 139 detí. Je jednou z 20 materských škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta.

Môže vás zaujímať:

Môžu vám prísť do domácností a vykonať zisťovanie: Prešovčania, na toto buďte radšej pripravení

Lucia maľuje Prešov spôsobom, aký ste ešte nevideli: Pozrite si jej nádhernú tvorbu! FOTO

Na niekdajší výstavný kút Prešova spomíname už len s nostalgiou: Vyrastú v parku na Masarykovej ulici byty?

foto: ilustračné/mesto Prešov

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM