Ľubomír Hudačko Rôzne

Maliar Vasiľ v uliciach Prešova: Na plátno zaznamenáva dominanty mesta, FOTO

Maľuje obrazy priamo na Hlavnej. Vasiľ sa z času na čas objaví v uliciach Prešova a ponúka na obdiv svoj talent. Na plátno maľuje naše dominanty.

Ilustračný obrázok k článku Maliar Vasiľ v uliciach Prešova: Na plátno zaznamenáva dominanty mesta, FOTO
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Obrazy dominánt Prešova maľuje s presnosťou chirurga. Vasiľ Čurej z ukrajinského Užhorodu zvykne potešiť oči obyvateľov vždy toho mesta, ktoré sa rozhodne navštíviť.

Prečítajte si tiež: Talentovaná Simona (17) si zamilovala umenie: Jej spev už počuli aj vo Vatikáne

Jeho talent si tak môžu pozrieť aj okoloidúci v Prešove a zastavili sme sa pri ňom aj my. „Som zo Zakarpatskej oblasti, z Užhorodu, čo je západná Ukrajina. Chodievam do Košíc, Prešova a niekedy aj do Bratislavy. Jednoducho chodím po Slovensku a maľujem starú architektúru. Niekedy jeden obraz maľujem aj 2–3 dni, pretože nie vždy sa to podarí hneď. Ale niekedy to namaľujem aj za jeden deň,“ prezradil pre spravodajský web Prešov 24.

Prečítajte si tiež: Prešovská pedagogička, ktorú ocenil minister: Vyspovedali sme Jarmilu Verbovskú

Ako spresnil, deň pred návštevou nášho mesta bol v Košiciach a od rána potom v Prešove. „Maľoval som aj Gréckokatolícky katedrálny chrám sv. Jána Krstiteľa. A túto Konkatedrálu sv. Mikuláša ešte budem ďalej dorábať,“ dodal Vasiľ, pri ktorom sa neraz pristaví nejeden záujemca a nadšenec umenia. S každým sa dá do reči, hoci nehovorí plynule po slovensky. A ako mu maľovanie ide si môžete pozrieť v našej fotogalérii.

Vasiľ maľuje dominanty v mestách: Umenie z Prešova v OBRAZOCH
8
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM