Iné športy

Mali sa dozvedieť meno súpera v pohári EHF: Hádzanári Tatrana Prešov si však počkajú

Nečakanú zápletku môže mať v športe aj žreb. Prešovskí hádzanári sa mali dozvedieť meno súpera v pohári EHF, no došlo ku komplikácii a tak musia čakať.

Ilustračný obrázok k článku Mali sa dozvedieť meno súpera v pohári EHF: Hádzanári Tatrana Prešov si však počkajú
Zdroj: TASR

Hráči hádzanárskeho klubu Tatran Prešov mali po žrebovaní spoznať meno svojho súpera v rámci 3. kola Pohára EHF. Na to, kto sa ním definitívne stane si ale budú musieť počkať.

Menšie komplikácie spôsobila zamotaná situácia so žrebom Pohára EHF, ktorý nám priradil víťaza duelu 2. kola medzi islandským Hafnarfjördurom a ruským Petrohradom. Tento dvojzápas sa už podobne ako ďalšie síce odohral, no priniesol dve zhodné remízy, po ktorých v predĺžení uspel islandský majster 6:5. Proti tomuto výsledku ale podali zástupcovia Petrohradu protest na základe toho, že namiesto predĺženia sa mali podľa reglementu hneď hádzať sedmičky.

O osude zápasu a mene nášho súpera tak bude rozhodovať EHF. Zatiaľ je teda isté iba to, že podľa žrebu s postupujúcim sa 1. zápas uskutoční 18/19. novembra najskôr v domácej Tatran Handball aréne a odveta je naplánovaná o týždeň neskôr 25/26. novembra. Pre zaujímavosť, Petrohrad bol nasadený priamo do 2. kola, islandský tím prešiel v rámci 1. kola cez Duklu Praha (30:27, 31:25). K žrebu sa vyjadril generálny manažér Miroslav Benický.

Majú silnú školu

„V danom momente vieme, že to bude jeden z týchto dvoch súperov. Z hádzanárskeho hľadiska sú obaja súperi hrateľní. Ide o tímy, ktoré si podrobne naštudujeme. V Doboji sme mali konfrontáciu práve so St. Petersburgom, ktorý sme porazili. Ale ide o kvalitné mužstvo a to isté platí aj pre islandský tím. Islandská hádzaná má vo svete renomé. Pravidelne sa zúčastňujú najväčších hádzanárskych podujatí, takže tá škola tam určite je dosť silná. V 1. kole vyradili českú Duklu, takže informácie by sme mohli čerpať aj odtiaľ. Poznatky o súperoch si, samozrejme, doplníme, keď padne definitíva, s ktorým súperom sa stretneme.“

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM