Ľubomír Hudačko Kultúra

Malí Prešovčania a leto? Trávia ho aj v táboroch, toto všetko zažívajú

Letné prázdniny sa prehupli do svojej poslednej fázy a nielen deti si v plnom prúde užívajú slnečné leto. Smiech, zábava a hry s kamarátmi, to všetko sa každoročne ozýva z ABC - centra voľného času. Ani počas prázdnin svoje brány nezatvorilo a pripravilo pre malých nadšencov letné tábory.

Ilustračný obrázok k článku Malí Prešovčania a leto? Trávia ho aj v táboroch, toto všetko zažívajú
Zdroj: Dnes24.sk

O tie je veľký záujem a tak bolo aj toto leto pre malých Prešovčanom plným hier a zábavy.

Hasiči sa predvádzali

Aktivity a atmosféru v ABC CVČ na ul. Októbrovej 30 v Prešove nám priblížila Elena Šimčíková, riaditeľka centra. „Počas týchto letných prázdnin zorganizovalo centrum už tradične v mesiaci júl štyri turnusy prímestských táborov, v ktorých odrekreovalo 103 detí od 5 až 15 rokov, čo je viac ako v minulom roku,“ uviedla.

Podľa jej slov si deti v tábore zašportovali, v rámci turistických vychádzok navštívili okolie Prešova a už tradičným spestrením programu v prímestských táboroch boli ukážky z činnosti Mestskej polície v Prešove. „Priamo v areáli Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru mohli tiež deti vidieť techniku hasičov pri záchranárskych činnostiach,“ doplnila Šimčíková.

Najmenších očarili zvieratká

To však nebolo všetko, občianske združenie Múzeum na kolesách v priestoroch ABC CVČ pútavou formou priblížilo život vojakov počas II. svetovej vojny. „Do realizácie projektu boli zapojené priamo aj deti oblečené do vojenských uniforiem, čo sa im samozrejme veľmi páčilo. Svoju zručnosť a zdatnosť si deti vyskúšali v Lanovom centre na Sídlisku III.,“ pokračovala riaditeľka aktivitami, pri ktorých nechýbala dobrá nálada a radosť z pripravených programov, ktorá dotvárala atmosféru každého dňa.

„Účastníci prímestského tábora navštívili aj Ekopark, v areáli ktorého si deti pozreli a nakŕmili zvieratká, využili možnosť povoziť sa na poníkovi, na šantenie využili detské ihrisko ako aj celý areál,“ doplnila riaditeľka neodmysliteľný Ekopaark. Deti mali počas táborov zabezpečenú stravu aj pitný režim a denne sa o ne starali profesionálni pedagogickí zamestnanci. Okrem prímestských táborov ABC CVČ tento rok zorganizovalo sústredenie šachového krúžku pod vedením Ing. Čisárika a tento rok sa ABC-čko pýši aj úspechmi DFS a FS Rozmarija. V auguste pripravilo ABC CVČ sústredenie záujmového útvaru Disko dance, Spoločenského tanca a Stolného tenisu.

Zápis detí v plnom prúde

A čo nasledujúce dni, ktoré nám zostávajú do konca prázdnin? „Tak ako v mesiaci júl aj v auguste môže široká verejnosť využívať na relaxáciu a oddych Ekopark v Prešove na ul. Botanickej, ktorý je otvorený v utorok až piatok od 10.00 h do 17.00 h, v sobotu a v nedeľu od 13.00 h do 19.00 h, deti sa tu môžu tešiť na zvieratká – poníky, kozičky, rybičky, hady, vtáky aj na detské ihrisko a spolu s rodičmi načerpajú pozitívnu energiu, ktorá sála z tohto parku,“ prízvukovala riaditeľka.

Pracovníci ABC CVČ sa tieto dni už pripravujú na nový školský rok tak, aby deti a mládež trávili svoj voľný čas podobnými aktivitami aj počas školského roka a rozvíjali v záujmových útvaroch svoje zručnosti. Zápis detí a mládeže do pravidelnej záujmovej činnosti, čiže do krúžkovej a klubovej činnosti ABC CVČ, ktorý začal v júni 2013, bude pokračovať od 28.8.2013.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM