Iné športy

Majú nových trénerov: Futsalisti FK Prešov sa pripravujú na ďalšiu sezónu

Vo futsalovom klube FK Prešov sa už chystajú na novú sezónu. S tréningami začali v septembri a hrať budú druhý rok po sebe v druhej lige Východ.

Ilustračný obrázok k článku Majú nových trénerov: Futsalisti FK Prešov sa pripravujú na ďalšiu sezónu
Zdroj: TASR

Prípravu na novú sezónu začali Šarišania pod vedením nových trénerov Mareka Ondríka a Tomáša Eliáša. Obaja kormidelníci sa budú spoliehať viac-menej na káder z minulej sezóny. Stabilných hráčov doplnia futsalisti z juniorského tímu.

Vytvoriť súdržný tím

„Mužstvo dávame stále dokopy, dúfam, že sa nám podarí vytvoriť kvalitný a súdržný tím. Káder sa dopĺňa priebežne. Gro mužstva budú tvoriť stabilný hráči, ktorí majú skúsenosti aj z extraligy, kde hral Prešov ešte pred dvoma rokmi. K nim doplníme mladých perspektívnych hráčov,“ uviedol jeden z dvojice trénerov FK Prešov Marek Ondrík.

„Zameriavať sa chceme na víťazstvá a na postup do prvej ligy. Stabilní hráči by mali odovzdávať skúsenosti mladším a mužstvo ťahať k víťazstvám,“ poznamenal Ondrík. Prešovský futsalový tím bude mať v druhej lige Východ jasné plány. Prvým cieľom je vyhrať základnú časť a postúpiť do baráže o postup do prvej ligy. „Potom budeme rozmýšľať nad účinkovaním v najvyššej slovenskej súťaži, kam by sme sa radi vrátili,“ povedal manažér klubu Dušan Michalčík.

V prešovskom futsalovom klube pracujú aj s mládežou, hráči z kategórie U20 pôsobia v extralige juniorov. v košickej Angels Aréne, kde zdolali Levice aj Lučenec. Mladí Prešovčania úspešne odštartovali novú sezónu a v dobrých výkonoch chcú pokračovať aj naďalej.

Cieľom prvá štvorka

„V juniorskej extralige sa chceme pohybovať čo najvyššie. Víťaz základnej časti bude majster Slovenska a prví štyria budú následne hrať medzi sebou Final Four – to je Slovenský pohár juniorov, a tam chceme postúpiť,“ prezradil plány prešovskej U20 tréner Lukáš Vrbovský.

Káder prešovskej juniorky bol pred začiatkom sezóny doplnený o nových hráčov. „Zásluhu na tom má náš manažér pre mládež Jakub Harčár. Boli sme na majstrovstvách Slovenska futsalistov do 17 rokov a tam sme vybrali niektorých hráčov. Do tímu sa nám podarilo zapracovať chlapcov narodených v roku 2000 a mladších,“ dodal Lukáš Vrbovský.

Druhá liga Východ sa začne 10. novembra, prešovskí futsalisti sa v 1. kole predstavia v Humennom. Doma budú hrať o týždeň neskôr, v šarišskom derby si sily zmerajú s Bardejovom. „Áčko“ aj juniorka budú hrať svoje domáce zápasy v hale na Baštovej ulici.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM