Šport

Majstri z Prešova sa vrátili na prvú priečku volejbalovej extraligy: Doterajšiemu lídrovi nepustili ani jediný set!

Výborný výsledok prešovských volejbalistov. Tí dokázali poraziť doterajšieho lídra extraligovej tabuľky a vrátili sa na trón. Dokonca súperovi nedovolili uchmatnúť ani jeden set.

Ilustračný obrázok k článku Majstri z Prešova sa vrátili na prvú priečku volejbalovej extraligy: Doterajšiemu lídrovi nepustili ani jediný set!
Zdroj: TASR

Prvý set bol podľa vkmiradpupresov.sk od začiatku v réžii domácich volejbalistov, ktorí viedli aj 17:10 a napokon získali set 25:19.

V druhom dejstve hrýzli hostia podstatne viac, keď viedli 10:7, 12:9, či 18:16. V kľúčovom momente však zatlačil servisom Martin Sopko a domáci sa dostali do vedenia 20:18. Koncovku si Prešov postrážil a vyhral 25:20. V prvej polovici tretieho setu znovu mali hostia mierny náskok, keď viedli 16:14. Domáci však otočili skóre na 18:16 a záver duelu už zvládli. Mužom zápas bol Sopko, ktorý dal 5 es. Až vo štvrtom vzájomnom súboji v prebiehajúcej sezóne vyhral domáci tím. Po zápase si už slovo vzali aj obaja tréneri.

Ľuboslav Šalata, tréner Prešova: “V prvom sete sme boli jednoznačne lepším tímom vo všetkých herných činnostiach. Zatlačili sme súpera kvalitným podaním, darilo sa nám na bloku a dohrávali sme vzniknuté protiútokové situácie. Preto zaslúžené vedenie. V druhom a treťom sete sme napriek 2–3 bodovému Nitry nestrácali vieru. V rozhodujúcich fázach týchto setov zobral zodpovednosť za výsledok do svojich rúk najlepší hráč zápasu Martin Sopko, ktorý kvalitne útočil a ešte lepšie podával a dotiahol náš tím k cennému víťazstvu, dokonca bez straty setu. Diváci mali možnosť vidieť kvalitný volejbal s množstvo pekných výmen, ale v našom tíme bolo tých kvalitných individuálnych výkonov viac.”

Marek Kardoš, tréner Nitry: “Gratulujem Prešovu k víťazstvu. My sme nedodržali kompletnú taktiku. Na začiatku sme mali problémy s dohrávaním ľahkých lôpt na sieti. Po zlej prihrávke dnes útočil dobre len Szarek. Veľmi sme sa ponáhľali v útoku a z toho pramenili často nevynútené chyby. Dnes Prešov zaslúžene vyhral.”

Volejbalová extraliga mužov, 6. kolo skupiny 1.-5.:

VK Mirad PU Prešov – VK Bystrina SPU Nitra 3:0 (19, 20, 22)

  • Zápas trval 78 minút
  • rozhodovali: P. Malík a P. Höger

Prešov: Halaj 3, M. Sopko st. 15, Macko 12, Rajduga 11, Drobňák 5, Červeň 8, libero T. Lampart. Tréner: Ľ. Šalata.

Nitra: Zaťko 1, Kubš 10, Ludha 7, Szarek 14, Malina 5, Kašper 6, libero Turis (J. Hukel 2, Porubský 0, Sťahuliak 0). Tréner: M. Kardoš

Môže vás zaujímať:

Parádny vstup prešovských hokejistov do play off: Zvládli ťažký zápas na ľade Detvy a vedú 1:0!

Robia nám dobré meno a dosahujú kvalitné výsledky: Futsalisti FK Prešov sú tretím najlepším kolektívom mesta

V Prešove rastie ďalší športový talent: Na Klaudiu (17) boli krátki už aj chlapci, z jej úspechov onemiete

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM