Ľubomír Hudačko Rôzne

Ľudia kritizujú situáciu na ceste v mestskej časti Prešova: Toto sa im nepáči!

Ľudia v prešovskej mestskej časti Šalgovík upozorňujú na stav na Teriakovskej ulici. A chcú, aby došlo k zmene. Čo na to magistrát?

Ilustračný obrázok k článku Ľudia kritizujú situáciu na ceste v mestskej časti Prešova: Toto sa im nepáči!
Foto: Ľubomír Hudačko

Viacerým ľuďom nie je po vôli situácia na Teriakovskej ulici v mestskej časti Šalgovík. Medzi nich napríklad patrí aj Prešovčan Martin. Ako uviedol, na úzkej ceste bez chodníka sa tam v jednom čase zvyknú stretávať chodci, autá, autobusy či kamióny.

„Prečo mesto nekoná a nevybuduje chodník v novoosidlenej časti Šalgovíka? Hustota zaľudnenia je tam už dosť veľká a chodník stále chýba,“ povedal. Dodal, že aj Šalgovík je časť mesta, ale cesta na Teriakovskej ulici nie je dostatočne bezpečná najmä pre deti.

A čo na to prešovská radnica? Magistrát upozornil, že mestským zastupiteľstvom dňa 8. 2. 2017 boli uznesením MsZ č. 609/2017 na stavbu „Chodník ul. Teriakovská“ schválené finančné prostriedky.

„A to vo výške 4 000 eur. Poskytnuté budú na vypracovanie projektovej dokumentácie v stupni dokumentácie pre územné rozhodnutie. Keďže ide o pozemky, ktoré nie sú vo vlastníctve mesta, táto projektová dokumentácia vymedzí koridor budúceho chodníka a taktiež zadefinuje potrebný záber pozemkov,“ uviedol prešovský magistrát.

Ako však zároveň radnica vo svojom stanovisku dodala, jednou z podmienok výstavby chodníka je ale úspešné majetkovoprávne vysporiadanie pozemkov medzi súčasnými vlastníkmi pozemkov a mestom Prešov.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM