Správy

Likvidácia odpadu v Prešove: Primátorka podpísala zmluvu s víťaznou spoločnosťou

Primátorka Andrea Turčanová podpísala zmluvu na likvidáciu komunálneho odpadu so zástupcami víťaznej spoločnosti. Zákazka je dohodnutá na štyri roky.

Ilustračný obrázok k článku Likvidácia odpadu v Prešove: Primátorka podpísala zmluvu s víťaznou spoločnosťou
Zdroj: TASR

Ide o spoločnosť Ozón Hanušovce, a. s. Potvrdila to hovorkyňa mesta Veronika Kmetóny Gazdová. Firma vzišla z verejného obstarávania, jej majoritný podiel už vlastní košická firma Kosit.

Od 1. augusta

Zákazka je dohodnutá na štyri roky v celkovej výške 7,3 milióna eur a začne sa napĺňať od 1. augusta. Do „veľkej“ súťaže sa prihlásila ešte firma Marius Pedersen, ktorá ponúkla o takmer 125 000 eur vyššiu cenu. Táto spoločnosť zabezpečuje likvidáciu odpadu v Prešove od septembra minulého roka. Vyhrala niekoľkokrát po sebe krátkodobú súťaž na zmluvu formou elektronického kontraktačného systému. Spoločnosť Ozón Hanušovce zabezpečovala likvidáciu odpadu v Prešove do septembra 2016.

Prešovská radnica vyhlásila súťaž na likvidáciu odpadu začiatkom roka. Ako informovala hovorkyňa, doteraz sa čakalo na správu od verejného obstarávateľa. Námietky ohľadom verejnej súťaže podané neboli.

Zhruba 25 000 ton

Mesto Prešov ročne produkuje zhruba 25 000 ton odpadu. Po prepočte ceny bude likvidácia tony odpadu stáť 73 eur, kde je zahrnutý odvoz z prekládky v mestskej časti Cemjata a uloženie komunálneho odpadu na skládku. Cena je fixná na štyri roky aj pri avizovanom zvýšení poplatku za uloženie odpadu, ktoré v médiách avizovalo ministerstvo životného prostredia.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM