Rôzne

Letný tábor v Ekoparku: Deti vyrábali mandaly, čaká ich aj zábavná fyzika

Areál Ekoparku Holá hora v Prešove poslúži dva nasledujúce týždne aj ako prímestský letný tábor. Pozrite, čo v ňom deti čaká.

Ilustračný obrázok k článku Letný tábor v Ekoparku: Deti vyrábali mandaly, čaká ich aj zábavná fyzika
Zdroj: TASR

Tábor je svojím zameraním orientovaný na environmentálnu výchovu, prírodovednú, lesnícku a chovateľskú tematiku. Svoju zručnosť a kreativitu si deti vyskúšajú počas tvorivých dielní a svoje sily si zmerajú v rôznych športových disciplínach.

Prečítajte si tiež: Sídliskový festival Šváby v akcii zažijeme aj tento rok: Prvé info a program!

Pomáhali pri kŕmení

Ako uviedla vedúca centra Jana Klusová, prvý táborový deň patril environmentálnym aktivitám, aby sa deti zoznámili s prostredím Ekoparku. Popoludní si zahrali futbal a vybíjanú, pričom sa k nim pridali aj bežní návštevníci Ekoparku, ktorí tu nemajú pre tábor žiadne obmedzenia. Popoludní deti vyrábali podľa záujmu mandaly alebo prenikli do tajov quillingovej techniky, čo je výroba rôznych tvarov z papierových prúžkov a ich navliekanie na šnúru alebo drevené špajdle či špáradlá.

„Ráno deti pomáhali pri kŕmení zvierat. Predpoludním sme boli na exkurzii u hasičov, kde si mohli pozrieť ich techniku, výstroj, výcvikovú vežu aj priestory, v ktorých čakajú na zásah. Popoludní si vyskúšajú skladanie z papiera – origami,“ konkretizovala Klusová. Veľký areál Ekoparku s množstvom zelene a lesných chodníčkov využijú organizátori aj na hru ekopátrači. Deti sa zoznámia aj so značkami, aké môžu vidieť v lese.

Jazda na poníkoch

Počas ďalších dní čaká chlapcov a dievčatá opekanie v prírode. Chystajú sa do prímestského lesoparku na Borkúte. Vo štvrtok ich čaká zábavná fyzika s pozvaným hosťom. Navaria si čaj z rastliniek z tunajšej bylinkovej záhradky. O triedení odpadu sa viac naučia prostredníctvom hry na vláčik odkladáčik. Keďže v Ekoparku majú aj troch poníkov, budú môcť absolvovať na nich jazdu.

Prečítajte si tiež: Pochuťte si na čerstvom vzduchu: 5 miest v Prešove, kde je radosť mať piknik

Deti si počas celého týždňa budú robiť vlastný herbár. Čaká ich tiež športová olympiáda. Klusová uviedla, že do prvého turnusu rodičia prihlásili deti vo veku od takmer šesť do desať rokov. Druhý turnus, ktorý sa začne 22. a potrvá do 26. augusta, je ešte otvorený, môžu prijať niekoľko ďalších detí. Ekopark spravujú Technické služby mesta Prešov.

foto: ilustračné

OBRAZOM: Ako to vyzerá v letnom tábore v prešovskom Ekoparku
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM