Rôzne

Lesnícke dni v centre mesta zaujali: Ako to na Hlavnej v Prešove vyzeralo? FOTO

Regionálne Lesnícke dni v Prešove priniesli vo štvrtok do centra mesta ukážky lesníckych činností. Nechýbali ani súťaže pre deti na tému lesa.

Ilustračný obrázok k článku Lesnícke dni v centre mesta zaujali: Ako to na Hlavnej v Prešove vyzeralo? FOTO
14
Galéria

Ľudia tiež mohli vidieť výrobu hudobných nástrojov a menších predmetov z dreva. V Prešove sa k Lesom SR, š. p., (odštepné závody Prešov, Košice, Vranov nad Topľou, Sobrance, Rožňava) ktoré boli hlavným organizátorom podujatia, pripojila aj Stredná odborná škola lesnícka v Prešove.

Zaujímavé aktivity

„Pripravili sme formou zážitkového učenia pre deti zaujímavé aktivity ako rezanie dreva, sekanie na presnosť, výrobu strelného prachu a lesníckych klobúkov. Návštevníci si mohli pozrieť staré lesnícke zbrane. Z poľovníctva sme pre ne pripravili prezentáciu činnosti. Deti si pri troch stanovištiach hravou formou mohli vyskúšať rôznu lesnícku činnosť. Za vylúštenú tajničku o prírode dostali odmenu vo forme dreveného puzzle, pexesa či inej skladačky. Pre školákov sme pripravili rôzny propagačný materiál o lesoch,“ uviedol Peter Fedor, koordinátor regionálnych Lesníckych dní v Prešove.

Cieľom každého ročníka tohto podujatia je priblížiť verejnosti prácu lesníctva. Aby verejnosť lesníkov nevnímala len ako tých, ktorí rúbu drevo, ale aj ako ľudí, ktorí sadia a pestujú stromy, starajú sa o lesy.

Sokoliari aj trubači

Podľa Fedora pozornosť malých návštevníkov najviac upútali sokoliari a trubači zo SOŠ lesníckej a výroba jednoduchých vtáčikov z drevených štipcov. Zaujali aj výrobcovia drevených hudobných nástrojov, od jednoduchých píšťaliek po fujary. Deti sa mohli povoziť na koči ťahanom koňmi. Divadlo Portál zahralo rozprávku Perníková chalúpka.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Bolo sa na čo pozerať: FOTOREPORTÁŽ z Lesníckych dní v Prešove
14
Galéria
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM