Ľubomír Hudačko Kultúra

Legendárni zabávači u nás: Kaiser a Lábus predviedli v Prešove najlepšie scénky

Vtipné scénky, na ktoré sa nedá zabudnúť. Také predviedli legendárni herci a zabávači Jiří Lábus a Oldřich Kaiser v Prešove. My sme boli pri tom.

Ilustračný obrázok k článku Legendárni zabávači u nás: Kaiser a Lábus predviedli v Prešove najlepšie scénky
12
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Úvodné číslo prinieslo spoluprácu účinkujúcich s publikom, ktoré hádalo názvy známych filmov na základe pantomímy. Diváci kontrovali komikom až nečakane dobre a blysli sa viacerými výbornými tipmi.

Vozembouch

V duetoch s pesničkárkou Dášou Vokatou svoje hudobné nadanie prezentoval Oldřich Kaiser. Do diania sa z času na čas zapojili diváci. Najmä v očakávanej scénke Vozembouch, v ktorej sebou Oldřich Kaiser mlátieval opakovane o zem. Dnes si na to herci prizývajú odvážneho diváka.

Divák Jaro si okrem veľkého aplauzu odniesol aj priamo na javisku podpísanú fotografiu oboch hviezd. Jiří Lábus tiež po rokoch prezradil okolnosti vzniku tejto scénky. Podľa neho sa jej zrod spája s chvíľou, keď sa s Kaiserom zamýšľali nad tým, či aj komunistickí pohlavári majú svojho dvorného šaša, ktorý ich vo chvíľach skepsy rozosmieva.

Pamätné scénky

Možnosť vidieť naživo Jiřího Lábusa a Oldřicha Kaisera mali Prešovčania v priestoroch kina Scala. V hľadisku sa zišli aj pamätníci televízneho programu Možná přijde i kouzelník a klasickej československej komédie á la Rumburak, či rozprávky Arabela. Fanúšikovia neraz nahlas predbiehali známe texty jednotlivých pamätných scénok. Známi Česi však k starým kúskom pridali i nové bonusy, scénky zaktualizovali a ešte vylepšili.

Stará dobrá škola českej komiky sa teda nezaprela. Dve hodiny na javisku zvládli legendy v najlepších rokoch bez problémov, i keď sa občas museli vydýchnuť. Dokázali vyvolať skvelú atmosféru a diváci odchádzali domov spokojní.

text: Dušan Guman

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Predviedli najlepšie scénky: Legendy Kaiser a Lábus boli v Prešove
12
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM