Ľubomír Hudačko Rôzne

Láska nepozná hranice, platí to aj pre Prešov: Aj takíto zaľúbenci mali svadbu v našom meste!

V našom meste boli v roku 2015 zaznamenané aj sobáše s cudzincami. Tí práve v Prešove tak zažili svoj veľký deň D. A pochádzali aj z poriadne vzdialených krajín.

Ilustračný obrázok k článku Láska nepozná hranice, platí to aj pre Prešov: Aj takíto zaľúbenci mali svadbu v našom meste!
Zdroj: TASR

V našom meste zažili veľký deň D ich života. Hovoríme o zaľúbencoch, ktorí si svoje áno povedali práve v Prešove. Boli medzi nimi aj ľudia z rôznych zahraničných krajín, veď v roku 2015 tu manželstvo uzavrelo presne 31 cudzincov.

Tí pochádzali z blízkych, ale aj vzdialených či exotických štátov. "Svadbu mali u nás ľudia z Českej republiky, Veľkej Británie, Írska, Bosny a Hercegoviny, Srbskej republiky, Talianska, Rakúska, Nemecka, Bulharska, Fínska, Ruskej federácie, Francúzska, Dánska, USA, Rumunska a Filipín,“ sprostredkovala informácie z matričného úradu hovorkyňa radnice Veronika Kmetóny Gazdová.

Ako pokračovala, údaje v prípade sobášov za rok 2015 sú porovnateľné s údajmi za rok 2014. Celkovo sa v našom meste podľa hovorkyne rozhodlo vstúpiť do manželského zväzku 582 párov, čo bolo o 42 viac, ako vlani, šlo prevažne o cirkevné sobáše (419), civilných bolo 163.

„Počas roka nebola od snúbencov žiadna špeciálna požiadavka na netradičný termín a čas, väčšinou sa termíny plánovali na základe iných okolností, ako numerologických výkladov týchto magických dátumov. Požiadavky sa však týkali miesta, 14 sobášov sa uskutočnilo mimo sobášnu miestnosť,“ zakončila Kmetóny Gazdová.

Môže vás zaujímať:

Aj takéto mená dostali bábätká v prešovskej nemocnici: Koray, Radhika, Chelsea a to nie je ešte všetko!

10 najnetradič­nejších krstných mien obyvateľov Prešova: Mickey, Ronaldo… a tým to ešte nekončí!

Hrdí sa práve takým aj vaše dieťa? Toto je TOP 10 mien prešovských novorodencov

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM