Hokej

Ľadové kone vstúpili do ročníka víťazne: Nová posila tvrdí, že fanklub si zaslúži osobitnú pochvalu!

Prvým protivníkom prešovského hokejového klubu bol celok reprezentačnej osemnástky a papierové predpoklady sa naplnili. Žlto-modrí triumfovali 6:2 a spravili svojim priaznivcom radosť. Tí im naopak neostali nič dlžní a povzbudzovali, aj keď sa nedarilo a zaslúžia si pochvalu.

Ilustračný obrázok k článku Ľadové kone vstúpili do ročníka víťazne: Nová posila tvrdí, že fanklub si zaslúži osobitnú pochvalu!
Zdroj: Dnes24.sk

Debut v prešovskom tíme absolvoval obranca Ľuboslav Vartovník, ktorý prvýkrát v kariére vymenil rodný spišskonovoveský dres za iný.

Mala to byť jasná záležitosť prešovských hokejistov, ale úvodné minúty hovorili inou rečou. Prešovčania celú prvú tretinu hrali akoby v kŕči a málo sa dostávali do šancí. Naopak mladíci sa snažili preferovať útočný hokej s vyhliadkou možného skórovania. Želanie zverencov trénera Bartánusa sa naplnilo už v 3.minúte. "Ten prvý gól nás zaskočil, ale išlo o klasickú akciu prihrávka, strela a puk bol v sieti. Dokázali sme sa z toho rýchlo oklepať a po vyrovnávajúcom zásahu sme sa upokojili,” opisoval svoje prvotné dojmy z nového pôsobiska Ľuboslav Vartovník.

Nová posila celé stretnutie podávala také výkony, aké sa od nej očakávajú. Dokonca dvakrát predviedol divákom tvrdé bodyčeky na spôsob NHL. Pri otázke či tieto zákroky mal pripravené, huncútsky odpovedal: “To je taká moja čerešnička (smiech). Stále sa snažím hrať tak, aby som oživil divákov. Samozrejme, čakám za to potlesk alebo skandovanie (smiech),” s úsmevom priblížil svoje obľúbené zákroky.

V ostatných sezónach bolo na prešovskom zimnom štadióne ako na pohrebe. Hráči nemali podporu fanklubu a tí najskalnejší, ktorých bolo okolo dvesto – tristo, nikdy nejavili záujem pomôcť svojmu tímu hlasivkami. Od príchodu nového subjektu PHK 3b sa situácia rapídne zlepšila a na zápasoch je prítomný štyridsať členný fanklub. Ako vnímal Ľuboslav Vartovník atmosféru počas celého duelu? “Fanúšikovia sa zachovali pekne, aj keď sme prehrávali. Neadresovali nám hanlivé pokriky ani urážky, naopak, pravidelne nás hnali dopredu. Osobitnú pochvalu si zaslúži fanklub a už teraz sme zvedaví, v akej atmosfére odohráme derby proti Bardejovu,” poslal pochvalné slová na adresu fanklubu Ľuboslav Vartovník.

text: Ivan Harčár, foto: Vlado Salzer

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM