Ľubomír Hudačko Hokej

Ľadové kone Prešova privítajú zaujímavého súpera: V jeho kádri aj syn Žiga Pálffyho!

O body bude proti Prešovu bojovať aj syn Žiga Pálffyho! Stane sa tak počas najbližšieho zápasu hokejových Šarišanov proti Prievidzi. V kádri hosti sa totiž skrýva niekoľko zaujímavých mien, hokejovému svetu je najznámejší Branislav Jánoš.

Ilustračný obrázok k článku Ľadové kone Prešova privítajú zaujímavého súpera: V jeho kádri aj syn Žiga Pálffyho!
Zdroj: Dnes24.sk

Branislav Jánoš je aktuálne okrem iného aj asistent trénera v extraligovom Trenčíne, v minulosti 38-násobný reprezentant Slovenska na majstrovstvách sveta C, B aj A kategórie a taktiež účastník dvoch olympiád.

Okrem neho v Prievidzi hráva tiež biologický syn Žigmunda Pálffyho, Denis Hudec a brat Mareka Viedenského, Matúš. Prešovčania vkročili do sezóny správnou nohou a po dvoch úvodných zápasoch s reprezentáciou do 18 rokov mali na konte šesť bodov. Po dvoch prehrách nasledovala skvelá séria výhier, ktoré boli veľkým pričinením bojovného výkonu a skvelej formy brankára Riečického. Postupne prišli na konto “koňarov” výhry 5:0 nad Považskou Bystricou, 2:0 v zápase s Liptovským Mikulášom, 3:2 po predĺžení s Topoľčanmi a v riadnom hracom čase aj so Senicou.

Prievidza a teda zverenci trénera Ivana Droniča majú jednu z najhorších defenzív v lige, keď inkasovali až 32 gólov. Preukázali to hneď v úvodnom ligovom zápase, od Senice vyfasovali osmičku. Za podotknutie stojí ale fakt, ktorý Prievidzu poháňa nahor, momentálne má najvyššiu úspešnosť streľby a v premieňaní presiloviek je tretia najlepšia.

Problém defenzívy môžeme hľadať v počte obrancov, tých pravých v kádri nájdeme iba štyroch! Niektorí útočníci sú pravidelne nútení nastupovať v zadných radoch. Na striedavé štarty nastupuje Denis Hudec, kmeňový hráč Trenčína a syn Žigmunda Pálffyho zároveň. Zápas sa začína už v stredu 8.10. od 17:30.

text: Lukáš Rusňák, foto: PHK

Prešovčania na ľade privítajú Prievidzu: Prídete povzbudiť?
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM